To je to što me zanima!

Jakov (6) prvu je pjesmu napisao za odgojiteljicu...

Jakov diktira roditeljima ljubavne pjesme jer sporo piše. Odlučio se okoristiti pjesničkim talentom te je zainteresiranima ponudio svoje pjesme za kunu
Vidi originalni članak

Dvorišnu ogradu kuće obitelji Stjepana Faraga (46) u Gunji posljednjih mjeseci krasi neobičan oglas. Stjepanov sin Jakov (6) odlučio je novčano se okoristiti pjesničkim talentom, te je svim zainteresiranima ponudio svoje pjesme za kunu. Što će kupac poslije učiniti s pjesmom, Jakova ne zanima. Sad mu je najveća briga kako vratiti kusur mještaninu Josipu Šokčeviću Moletu, koji mu je dvije pjesme platio novčanicom od deset kuna.
- Mole nije htio da mu vratim kusur. Hoće da mu napišem još osam pjesama - kaže mali pjesnik trgovac i zadovoljno trlja ruke.
Dosad je, ne računajući Moletovu narudžbu, napisao 16 pjesama i zaradio 16 kuna. Jakov je ukućane i prijatelje pjesničkim talentom iznenadio u svibnju. Tražio je način na koji bi se izrazio osjećaje prema Maši, učiteljici u predškoli. Sviđala mu se i htio ju je nekako iznenaditi. Odlučio joj je darovati pjesmu. Kad joj je pročitao pjesmu, naslovljenu 'Lijepa si', učiteljica je gotovo zaplakala.
- Pitala me pred svima može li me izljubiti - prepričao je Jakov svoje pjesničke početke.
Ovaj mališan, koji sanja o tome da kad naraste postane liječnik za ljude i životinje, već nekoliko godina iznenađuje znanjem netipičnim za njegov uzrast. Bez problema zbraja brojeve s četiri znamenke, zna čitati... Jedino malo sporije piše, pa mu roditelji, Stjepan i Svjetlana (39), pomažu prenijeti misli na papir. Filmski klub iz Gunje o njemu je snimio dokumentarac, a počeli su raditi i drugi film, o ljubavnim pjesmama.






PJESMA ZA TETU MAŠU...

Lijepa si
Lijepa si u životu mom
i kako te volim
značiš mi previše
da te volim znaš
uvijek te volim

Idi na 24sata

Komentari 7

  • brangelina 07.08.2010.

    sladak je....

  • TINA X 07.08.2010.

    Preslatko,mama i tata mogu biti ponosni,nego što fali grafiti jamu,ne vidim u tome ništa loše.

  • ecolozzi 07.08.2010.

    A sada nek pređe na romane.

Komentiraj...
Vidi sve komentare