To je to što me zanima!

Jakovčić: Srbiji i C. Gori sam obećao pomoći na putu u EU

Ivan Jakovčić jedini je hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu koji je izabrao biti član delegacije EU za odnose sa Srbijom. Kaže kako želi napraviti iskorak
Vidi originalni članak

Ivan Jakovčić jedini je hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu koji je izabrao biti član delegacije EU za odnose sa Srbijom, piše tportal. Jakovčić kaže da mu je misao vodilja bila da bude u odboru u kojemu može ''ostvariti napredak''. 

Delegacije EP za odnose sa zemljama koje su izvan EU osnivaju zajedničke parlamentarne odbore u kojma pokušavaju raščistiti puteve eventualnih budućih članica u EU. Članovi tih odbora su najveći zastupnici i lobisti te zemlje kandidata. 

Za razliku od odbora za odnose sa Srbijom, čak je petero hrvatskih zastupnika htjelo biti članovima zajedničkog parlamentarnog odbora EU za BiH i Kosovo. 

Jakovčić je kazao da su se on i Jozo Radoš iz HNS-a dogovorili da jedan pokrije Srbiju i Albaniju, a drugi Crnu Goru i BiH. Iako je zamjenik u odboru za Srbiju, Jakovčić kaže kako je siguran da će imati puno prilika za rad, a već je i posjetio srpskog premijera Aleksandra Vučića i crnogorskog Milu Đukanovića. Uskoro bi se trebao sastati s albanskim političarima. 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • vekavac 02.09.2014.

    Najbolje da se preseliš u Beograd i da ti oni daju plaću.

  • lalala 02.09.2014.

    Mešetari on tamo kao da je otišao zastupati svoje interese . Vratit će se jednog dana i nazad .

  • sumnjičav 02.09.2014.

    Koga je uopće briga šta to Jakovčić obećava Srbiji i Crnoj gori. Ako su blesavi, možda i povjeruju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare