To je to što me zanima!

Jakovina zadovoljan: Naš med je tražena roba u inozemstvu

Godišnje naših 11.500 pčelara proizvede 7500 tona meda koji je izuzetno popularan vani, poručio je ministar poljoprivrede koji je otvorio pčelarski sajam u Gudovcu
Vidi originalni članak

Godišnje naših 11.500 pčelara proizvede 7500 tona meda koji je izuzetno popularan vani, poručio ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Ministar je u subotu otvorio 11. međunarodni pčelarski sajam u Gudovcu. Na događaju, koji je okupio od 130 do 150 pčelara, najviše pažnje privukla je obitelji Zanoškar iz Fužina koja radi tzv. medun. 


- Umjesto od cvijeta, taj se poseban med dobiva od uši koja se pojavljuje na jeli. Najkvalitetniji je u Europi - tvrdi Tatjana Zanoškar.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • 09.02.2015.

    I opet će bogati Europljani jesti naš med po njima prihvatljivim cijenama, a mi ćemo ovdje plaćati 100 kuna kilogram domaćeg meda iz jednostavnog razloga što GA NEMA. Pa nema ga jer ga izvozite!!!! Kao prvo opskrbite Hrvate hrvatskim medom, a onda krenite ostvarivati nebeske profite po Europama!!!! MAlo domoljublja i po pitanjima meda, molit ću lijepo!" Ista stvar je i npr s tunama, kod nas 120 kuna kila, a Japanci se dave u našoj tuni. KAd bi bar pola uzgoja ostau u HR, cijena bi bila 45 kn uvrh glave! I ja bi jeo tunu, ali po realnoj cijeni, a ne po onoj POVEĆANE potražnje...kakva glupost

  • trbuško 08.02.2015.

    naj lošije organizirani sajam u hrvatskoj,a slovi kao nja bolji i naj veći.pristojbu za sajma do sad su naplaćivali 1700kn.ove godine su sajam povećali sa 2 na 3 dana i pristojba je 2150,sve ovisi o količini robe koju izlagač ima.hala im je jako neuredna i hladna,zima je unutra kao u hladnjači i ništa nije uračunato u tu pristojbu.

  • TomislavKatalinić 08.02.2015.

    Naš med je tražena roba u inozemstvu samo ima jednu falingu a to je da ga nema...

Komentiraj...
Vidi sve komentare