To je to što me zanima!

Jandroković čestitao novom nadbiskupu Križiću: 'Dodatna potvrda časnog služenja'

Mons. Križiću zaželio je da funkciju nadbiskupa obavlja s punim povjerenjem u Božju pomoć i uz zagovor sv. Dujma, zaštitnika Splitsko-makarske nadbiskupije
Vidi originalni članak

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković čestitao je u petak mons. Zdenku Križiću na imenovanju novim splitsko-makarskim nadbiskupom istaknuvši kako je novo poslanje dodatna potvrda Križićevog časnog i odgovornog služenja za dobro Crkve i hrvatskoga naroda.

ZAŽELIO MU PUNO USPJEHA' Plenković čestitao mons. Križiću na imenovanju nadbiskupom

- Preuzvišeni gospodine nadbiskupe, s osobitom sam radošću primio vijest da Vas je Sveti Otac imenovao splitsko-makarskim nadbiskupom, na čemu Vam od srca čestitam uime Hrvatskoga sabora i osobno. Sveti Otac povjerio Vam je vjerni splitsko-makarski puk i pastoralnu skrb nad njim. Novo poslanje dodatna je potvrda Vašeg predanog i istinskog svjedočenja vjere te časnog i odgovornog služenja za dobro Crkve i hrvatskoga naroda- napisao je Jandroković u čestitki.

Mons. Križiću zaželio je da to činiti s punim povjerenjem u Božju pomoć i uz zagovor sv. Dujma, zaštitnika Splitsko-makarske nadbiskupije.

'ZAHVALAN SAM PAPI' Papa Franjo imenovao Zdenka Križića za splitskog nadbiskupa

- Uvjeren sam kako ćemo nastaviti kvalitetnu suradnju i dijalog na dobrobit svih hrvatskih građana- napisao je predsjednik Sabora u čestitki. 

U nastavku Vašega poslanja, preuzvišeni gospodine nadbiskupe, dodao je Jandroković, neka Vas prati mir, dobro zdravlje te duhovna snaga na radost i dobrobit vjernika Splitsko-makarske nadbiskupije.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Miške 09.09.2023.

    Na licu mu se sve vidi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare