To je to što me zanima!

Andrej Plenković: Različitosti spajaju i obogaćuju zajednicu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u subotu je uputio čestitku vjernicama i vjernicima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru
Vidi originalni članak

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u subotu je uputio čestitku vjernicama i vjernicima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru te naglasio da različitosti spajaju i obogaćuju svaku zajednicu.

"Ohrabreni duhom Božića podsjetimo se na to da različitosti spajaju i obogaćuju svaku zajednicu. Vrijednosti ljubavi i tolerancije upućuju nas na to da međusobnim razumijevanjem, poštovanjem i zajedničkim djelovanjem pridonosimo uključivom i naprednom društvu na dobrobit svih građanki i građana naše domovine.

Želim vam još jednom od srca radostan i blagoslovljen Božić, da ga provedete u dobrom zdravlju i miru, u društvu vaših obitelji i najbližih.

Mir Božji, Hristos se rodi!", napisao je premijer Plenković u čestitki te u ime Vlade i osobno, svim vjernicama i vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti najiskrenije čestitao veliki kršćanski blagdan mira, nade i zajedništva.

Jandroković: Neka nam ozračje Božića podari više zajedništva

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u subotu je uputio čestitku svim vjernicima koji slave Božić po julijanskom kalendaru u svoje osobno i u ime zastupnica i zastupnika u Hrvatskom saboru te poželio da ozračje Božića podari svima više zajedništva i odlučnosti te suradnje, dijaloga i tolerancije u društvu.

"Božić je najradosniji dan u godini za sve kršćane. Dan koji slavi vjeru, nadu i život te koji svim vjernicima daje snagu i optimizam ohrabrujući ih na njihovom životnom putu. Želim vam da ovaj radosni blagdan provedete u zajedništvu sa svojim obiteljima i bližnjima te u obostranom razumijevanju i solidarnosti.

Neka nam svima ozračje Božića podari više zajedništva i odlučnosti kako bi u duhu suradnje, dijaloga i tolerancije u društvu gradili dalje našu domovinu kao prosperitetnu zemlju za sve naše građane.

Mir Božji – Hristos se rodi!", napisao je Jandroković u čestitki te svim vjernicima pravoslavne vjere koji slave Božić po julijanskom kalendaru uputio iskrene čestitke u ime zastupnica i zastupnika Hrvatskoga sabora i osobno.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • purgerica prva 06.01.2019.

    Zanimljivo, jel Pupi nama katolicima čestitao Božić? Ne, nikada nije, gori je od muslimana, njima je to smrtni grijeh.

  • purgerica prva 06.01.2019.

    Katolički Božić Plenki je čestitao ovim riječima: ""svim građanima i građankama i hrvatskim državljanima!" Pa ovo je vrhunac bezobraštine i kućnog neodgoja. Je li Hanuku čestita "svim građanima i građankama"? I, evo ga, i pravoslavni Božić čestitao je vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti! Ne može on nikako prebaciti preko jezika ime hrvatsko ni vjeru katoličku ali zato može sjediti na misi i primiti Svetu Hostiju! Znači, čovjek je spreman baš na sve.

  • škver 06.01.2019.

    Tako je , vidljivo iz koalicije. Živjela domoljubna koalicija !

Komentiraj...
Vidi sve komentare