To je to što me zanima!

Jandroković: Nemjerljiv je Kardumov doprinos u stvaranju Hrvatske ratne mornarice

S iskrenim žaljenjem sam primio vijest o iznenadnom odlasku gospodina Zdravka Karduma. U ovom teškom trenutku, izražavam Vam iskrenu sućut uime Hrvatskoga sabora i svoje osobno, naveo je Jandroković
Vidi originalni članak

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio je sućut povodom smrti nekadašnjeg zapovjednika Hrvatske ratne mornarice viceadmirala Zdravka Karduma, naglasivši kako njegovo domoljublje, veliko znanje i uzorna služba ostaju poticaj budućim časnicima, mornarima i kadetima.

S iskrenim žaljenjem sam primio vijest o iznenadnom odlasku gospodina Zdravka Karduma. U ovom teškom trenutku, izražavam Vam iskrenu sućut uime Hrvatskoga sabora i svoje osobno, navodi u ponedjeljak u sućuti obitelji.

IZRAZIO SUĆUT OBITELJI Banožić: Viceadmiral Kardum dao neizmjeran doprinos u oslobođenju grada Splita

- Nemjerljiv je doprinos viceadmirala Karduma u stvaranju i razvoju Hrvatske ratne mornarice. Njegovo domoljublje, veliko znanje i uzorna služba ostaju kao poticaj svim budućim časnicima, mornarima i kadetima- naglasio je predsjednik Sabora Jandroković.

Nakon dugogodišnje vojne izobrazbe, izbijanjem rata u Hrvatskoj i početkom velikosrpske agresije Kardum se, podsjetio je predsjednik Sabora, dragovoljno priključio hrvatskoj vojsci. 

Bio je jedan od glavnih organizatora obrane Splita, Splitskog kanala i Kaštelanskog zaljeva 1991. godine, kada je ostvarena prva velika pobjeda Hrvatske ratne mornarice koja je dovela do deblokade hrvatskih luka. Sudjelovao je i u operacijama Maslenica i Oluja, a nakon Domovinskog rata ostao je u Oružanim snagama. 

U 71. GODINI Preminuo viceadmiral Zdravko Kardum, bio je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice

Kao zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, a potom i kao zapovjednik Obalne straže, nastavio je profesionalno raditi na unapređivanju obrambenih sposobnosti te zaštiti prava i interesa Republike Hrvatske na moru. Nositelj je Reda hrvatskog trolista, Spomenice domovinskog rata i Spomenice domovinske zahvalnosti, te je više puta pohvaljen i nagrađen, podsjeća se u sućuti predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića. 

Viceadmiral Zdravko Kardum umro je u ponedjeljak u Splitu nakon kratke i teške bolesti.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • TAKE IT BACK 05.09.2023.

    Ova izjava je legendarna, Reci ti nama rode kada si čuo za karduma? Sigurno ovih dana kada ti je ured premijera poslao šalabahter.

Komentiraj...
Vidi sve komentare