To je to što me zanima!

Jandroković ide kod Vučića tražiti bolja prava za Hrvate

Jandroković otvara i novo predstavništvo HGK u Beogradu. Kao teme sastanka su u Jandrokovićevom uredu naveli položaj hrvatske manjine u Srbiji, europska suradnja
Vidi originalni članak

Nakon što je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ugostila srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u veljači, predsjednik Sabora Gordan Jandroković ide u dvodnevni službeni posjet Srbiji. Prvi je to službeni posjet Srbiji predsjednika Hrvatskog sabora, a očekuje se nastavak suradnje i političkog dijaloga, priopćili su iz Jandrokovićeva ureda.

Jandrokovića će primiti i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić. Sastat će se i s predsjednicom Narodne skupštine Srbije Majom Gojković, ministricom vanjskih poslova Jadrankom Joksimović, a posjetit će i predstavnike Hrvatskog narodnog vijeća u Subotici.

Jandroković otvara i novo predstavništvo Hrvatske gospodarske komore u Beogradu. Kao teme sastanka su u Jandrokovićevom uredu naveli položaj hrvatske manjine u Srbiji, europska suradnja i jačanje gospodarske suradnje. S njim u izaslanstvu su i saborski zastupnici, predsjednici resornih odbora: Milorad Pupovac i Domagoj Ivan Milošević, te Anka Mrak Taritaš i Željko Raguž.

Iz Sabora ističu da je nakon posjeta Vučića Hrvatskoj već popravljena suradnja jer su oformljena radna tijela za pitanja nestalih, odbora za manjine i odbora za trgovinsku suradnju.

- Ovo je nastavak političkog dijaloga na najvišim razinama - zaključuju u najavi posjeta iz Jandrokovićeva ureda.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • statebriga1312 19.04.2018.

    Vratite konstitutivnost Srba u Hrvatskoj obnovite kuce sve koje ste spalili, omogucite povratak svih prognanih pa cemo razgovaramo

  • VisokoToksični 17.04.2018.

    Valjda misliš za Hrvate kao političare, ne za Hrvate kao narod.

  • mestar 17.04.2018.

    Ovi se nasi natjecu za stolice u trecoj jugoslaviji. Pa poznato je kakova je kampanja bila komunista u bivsoj drzavi kad su vidili da ce propast odjednom su postali veliki Hrvati vijernici i mesic je pijevao u australiji kad su mu punili kofere isto kao i ostali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare