To je to što me zanima!

Janković pobijedio Bratušek i izazvao krizu vlasti u Sloveniji

Ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković pobijedio je premijerku Alenku Bratušek u utrci za šefa stranke Pozitivna Slovenija. Ona je obećala dati ostavku ako izgubi
Vidi originalni članak

Premijerka Alenka Bratušek ranije je najavljivala je da će podnijeti ostavku ukoliko izgubi povjerenje većine delegata u svojoj stranci Pozitivna Slovenija. Sada kada je izgubila još nije potvrđeno hoće li to i učiniti čime bi se vjerojatno raspala vladajuća koalicija i Slovenci bi morali na prijevremene parlamentarne izbore. 

Stranka Građanska lista Gregora Viranta koja je dio vladajuće koalicije najavila je da ne vide uvjete za nastavak rada Vlade i očekuju da se odmah pristupi razgovorima o raspisivanju izbora.  

Zoran Janković nakon pobjede rekao je da stranka mora ostati jedinstvena i da ne želi da Bratušek daje ostavku na mjesto predsjednice Vlade jer 'svoj posao radi dobro'. Za Jankovića je glasovalo 422, a za Bratušek 338 delegata u stranci. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • vemaria 26.04.2014.

    Janković koja energija i snaga.....................

  • Pionir_2 26.04.2014.

    Zašto bi morao šef stranke biti i premijer? Istovremeno voditi državu i brinuti o stabilnosti i prosperitetu države i voditi stranku te smirivati apetite u njoj i nije dobro rješenje, bar za narod.

  • Zmar116 26.04.2014.

    Misli da logika da šef stranke bude i šef vlade u slovenskom slučaju pada u vodu...Barem bi tako trebalo biti,jer tako stvari funkcioniraju samo na Balkanu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare