To je to što me zanima!

Janša: Svi se trebaju držati dogovora i neće biti problema

Janez Janša je u petak u Bruxellesu izjavio kako Slovenija očekuje da se svi drže dogovora te da ako se to dogodi, ratifikacija pristupnog ugovora neće biti problem
Vidi originalni članak

Slovenski premijer Janez Janša komentirao je najavu slovenskog ministra vanjskih poslova Karla Erjavca da postoji mogućnost da Slovenija neće ratificirati hrvatski pristupni sporazum S EU-om. Rekao je kako Slovenija očekuje da se svi drže dogovora te da ako se to dogodi, ratifikacija pristupnog ugovora neće biti problem. 

Na sastanku čelnika država članica EU-a u zaključcima koji se odnose na proces širenja za Hrvatsku potvrđena je važnost da ona razvija dobrosusjedske odnose, provodi međunarodne sporazume koje ju obvezuju, te da i dalje rješava sva otvorena i regionalna pitanja, uključujući i pitanja sukcesije, rekao je Janša. To znači, prema Janšinim riječima, da se države nasljednice bivše Jugoslavije moraju poštovati obvezujući sporazum o sukcesiji iz 2001. godine. 

Dodao je da ako slovenskom pregovaraču za pitanje Ljubljanske banke Francu Arharu mandat i bude produljen za cijelu iduću godinu, to ne znači da se do rješenja ne može doći i ranije, do roka kad je predviđeno uključivanje Hrvatske u EU, te da se pitanje Ljubljanske banke moglo već i prije riješiti.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • ftpmget 16.12.2012.

    treba uvesti vize...

  • JANEZ_3 15.12.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • user_126168 15.12.2012.

    kako pristojno govori ispred Europe, ma sto vam je ljudi nece mu Njemacka dozvoliti da nam oni zabrane.

Komentiraj...
Vidi sve komentare