To je to što me zanima!

Janša u petak odlazi u zatvor: Dobio 2 godine zbog korupcije

Prema presudi, Janša je 2006. pristao na obećanje posrednika Patrije za mito ako dobiju posao nabave oklopnjaka, vrijedan 278 milijuna eura. On odbacuje presudu
Vidi originalni članak

Bivši slovenski premijer, Janez Janša, u petak poslijepodne odlazi u zatvor na izvršavanje kazne za korupciju u slučaju Patria.

Janša je osuđen na dvije godine zatvora zbog afere podmićivanja od finske tvrtke Patria, no presudu i dalje odbacuje. Krajem travnja presuda mu je potvrđena, kao i njegovim suoptuženicima, bivšem brigadiru slovenske vojske Antonu Krkoviču te direktoru tvrtke Rotis Ivanu Črnkoviču koji su osuđeni na 22 mjeseca zatvora te plaćanje novčane kazne. Prema presudi, Janša je 2006. pristao na obećanje posrednika Patrije za mito ako dobiju posao nabave oklopnjaka, vrijedan 278 milijuna eura.

Janšin suradnik i bivši direktor obavještajne agencije SOVA Damir Crnčec izjavio je u četvrtak da će Janšu sve do zatvora pratiti kolona vozila s pristašama.

-Tamo će biti svi oni koji smatraju da se dogodila nepravda, a ponašat će se mirno i dostojanstveno, ali odlučno i nepopustljivo - rekao je Crnčec dodajući da je cijela Slovenija postala "zatočenica nepravedne presude Janši", javlja Al Jazeera Balkans.

Janšini odvjetnici uvjereni su da neće ostati dugo iza rešetaka, te da bi mu Vrhovni sud uskoro mogao privremeno ukinuti izdržavanje kazne. Janša će odluku čekati u zatvoru u Dobu.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • mico66 22.06.2014.

    Jadan Jansa jako mi ga zao borio se sigurno za jadan narod

  • Mustafa Aga 20.06.2014.

    E moj Jansa...

  • Ehrlich 20.06.2014.

    UDBA svira dalje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare