To je to što me zanima!

Japan pogodio potres jačine 6,8 po Richteru, nema žrtava

Potres je bio na dubini od 10 km, nedaleko od najvećeg otoka Honshu. Odmah je izdano i upozorenje od tsunamija, izvijestila je japanska meteorološka agencija
Vidi originalni članak

Potres jačine 6,8 po Richteru pogodio je jutros u 10.08 sati po našem vremenu (18.08 sati po lokalnom vremenu), sjeveroistočnu obalu Japana. Epicentar potresa bio je na dubini od 26,5 km, nedaleko od najvećeg otoka Honshū i oko 160 km od obale otoka Hokkaido.

Iako je odmah izdano upozorenje od tsunamija, val koji je stigao do obale otoka Hokkaido bio je visok tek 10 cm. Japanska meteorološka agencija (JMA) ranije je javila kako bi prema predviđanjima val mogao biti visok 50 cm, no Amerikanci su izvijestili da nema veće prijetnje od tsunamija na Pacifiku. JMA je također upozorila da bi val mogao doći do regije Kuril'sk koja je pod ruskom kontrolom još od kraja Drugog svjetskog rata.

Još uvijek nema vijesti o materijalnoj šteti. Agencija Kyodo news javlja kako nema štete u nuklearnim postrojinjima koji se nalaze u tom djelu.

Ovaj potres dolazi samo tri dana nakon prve obljetnice stravičnog potresa jačine 9,0  po Richteru koji je pogodio Japan i uzrokovao tsunami u kojem je poginulo nekoliko tisuća ljudi. Epicentar današnjeg potresa bio je 320 km udaljen od epicentra prošlogodišnjeg potresa i značajno dalje od otoka Honshū.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • mimozica 14.03.2012.

    bacaju bombe u ocean da bi nasli naftu, isprobavaju nuklearke i onda se cude tsunamijima i potresima, nije kriva priroda nego je kriva covjekova pohlepa i izrabljivanje prirode do nepopravljivih posljedica.

  • Lotrab 14.03.2012.

    Nedaj bože da dođe tsunami, 1 sat je prošao ako dođe onda sada :-( Držim fige da neće

  • HercegSvabo 14.03.2012.

    ne treba njima harakiri, njih priroda već ubija

Komentiraj...
Vidi sve komentare