To je to što me zanima!

JAR: Brata rasjekao mačetom pred razredom punim učenika

Učitelja Guilforda Shapoa pred prepunim razredom mačetom je isjekao vlastiti brat. Učenici sedmog razreda pisali su test kada je napadač upao u razred i napao brata
Vidi originalni članak

Južnoafričkog učitelja Guilforda Shapoa (53) mačetom je na smrt isjekao vlastiti brat pred očima učenika sedmog razreda koji su u trenutku napada pisali test, piše AFP. Shapo je iskrvario u učionici osnovne škole Masehlong u Polokwaneu na sjeveru zemlje, objavio je lokalni radio SABC. Za napad je optužen učiteljev 40-godišnji brat čije ime nije objavljeno. 

- Shapo je bio jedini muški učitelj u školi. Od nas žena niti jedna se nije usudila prići napadaču - rekla je ravnateljica škole Noko Moabelo.

Stravične vriskove učenika čuli su susjedi te su u učionici oborili napadača dok je mačetom sjekao učiteljevo tijelo. 

Nasilje je redovita pojava u južnoafričkim školama. Policija je u srijedu uhitila 46-godišnjeg srednjoškolskog profesora zbog optužbi da je silovao 11 učenika. Prema statističkim podacima, broj ubojstava u JAR-u najniži je od 1994. do kada je zemljom upravljala bjelačka manjina. Ipak, s prosjekom od 43 ubojstva na dan još uvijek je na najvećoj razini u svijetu. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • M24 17.11.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare