To je to što me zanima!

Jašareviću 15 godina zatvora jer je pucao na veleposlanstvo

Jašarević je u pucnjavi po Veleposlanstvu SAD-a u Sarajevu koja je trajala 50 minuta ispalio 105 metaka i ranio policajca. Tužitelj je najavio da će se žaliti
Vidi originalni članak

Mevlid Jašarević koji je 28. listopada 2011. godine pucao na Veleposlanstvo SAD-a osuđen je za kazneno djelo terorizma na 15 godina zatvora. Presuda je drugostupanjska, a prvostupanjskom je bio osuđen na 18 godina zatvora. 

Tužiteljstvo je izrazilo zadovoljstvo visinom izrečene kazne, a Jašarevićev odvjetnik Senad Dupovac rekao je da kaznu smatra previsokom, ali da je nakon obrazloženja Suda shvatio kako je njena svrha poruka međunarodnoj javnosti da se BiH i na ovaj način bori protiv terorizma

Sud BiH je ocijenio da je Jašarević kazneno djelo počinio u cilju ozbiljnog zastrašivanja građana i s namjerom da promijeni odluke vlada Njemačke i SAD-a, prvenstveno kada je riječ o njihovom vojnom angažmanu u Afganistanu i njihovom odnosu prema muslimanima u svijetu.

Tužiteljstvo je izrazilo zadovoljstvo visinom izrečene kazne, a Jašarevićev odvjetnik Senad Dupovac rekao je da kaznu smatra previsokom, ali da je nakon obrazloženja Suda shvatio kako je njena svrha poruka međunarodnoj javnosti da se BiH i na ovaj način bori protiv terorizma. Ipak je najavio žalbu Ustavnom sudu.

Jašareviću nije pomoglo ni to što je tijekom slučaja obrijao bradu karakterističnu za vehabije, te isticao kako je istupio iz vehabijskog pokreta razočaran činjenicom da ga ostali članovi pokreta nisu poslali ni paket tijekom boravka u zatvoru, a razočaralo ga je i što mu nisu podržali obitelj. 

Jašarević je u pucnjavi po Veleposlanstvu SAD-a u Sarajevu koja je trajala 50 minuta ispalio 105 metaka i ranio policajca iz osiguranja zgrade Veleposlanstva. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • komentator s marsa 20.11.2013.

    zaista neobično što mu nije pomoglo ni to što je obrijao bradu. mislim ono nije da je ispucao 105 metaka i ranio policajca.

  • adrijana_volim_te 20.11.2013.

    Ako je ovo istina onda je nagradjen pravo po zasluzi, ali nek bude bez pomilovanja! I ja sam bio protiv Americke politike u pogledu Sirije ali to ne znaci da mrzim tu drzavu i njen narod!

  • 100KA_1 20.11.2013.

    sta je ocekivao za pucnjavu usred grada, cesalj i tonik za bradu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare