To je to što me zanima!

Jasen Mesić 'dobio cipelu', Jandroković šef za Zagreb

Predsjedništvo HDZ-a raspustilo je zagrebački odbor stranke jer Jasen Mesić na lokalnim izborima nije dobio potporu koju je trebao dobiti
Vidi originalni članak

Predsjedništvo HDZ-a na čelu s Jadrankom Kosor raspustilo je zagrebački gradski odbor HDZ-a. Za povjerenika je imenovala ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića. Jasen Mesić dosadašnjih predsjednik zagrebačkog HDZ-a biti će član povjerenstva i član predsjedništva. Zagrebački odbor stranke raspustili su jer Mesić na lokalnim izborima nije imao potporu koju je trebao imati. Kosor također kaže da su to učinili da bi osnažili HDZ u Zagrebu jer je stanje takvo da moraju biti spremni i na prijevremene izbore zbog raskola između članova skupštine i gradonačelnika Milana Bandića.
- Svjestan sam da me čeka izazov, teške odluke, ali uz postojeće iskustvo, želje i uvjerenje mislim da ću dobro obavljati taj posao. Svu svoju energiju i snagu uložit ću u taj posao. Želim da HDZ ponovno postane najjača stranka u Zagrebu - rekao je Gordan Jandroković. Na raspuštanje zagrebačkog odbora HDZ-a osvrnuo se i Jasen Mesić.
- Osjećam se dobro. Ovo vidim kao pojačanje. Radi se o mladom čovjeku, a posla za sve ima jako puno. Dobili smo jakog igrača, a ovo ne gledam kao degradaciju jer sam i dalje u Skupštini i predsjedništvu - zaključio je Jasen Mesić.



'NASAMO ĆU SE NAĆI SA ZORANOM MILANOVIĆEM'

Premijerka Kosor je na konferenciji za novinare rekla kako će se u četvrtak sastati s predsjednicima parlamentarnih stranaka. Najavila je kako će se raspravljati o ustavnim promjenama. Razgovarat će o o pitanju referenduma, oko dvostrukog prava glasa manjina i glasovanja svih državljana Republike Hrvatske koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj. Poslije tog sastanka Kosor će se naći sa Zoranom Milanovićem. Osvrnula se i na kritiku šefa HSLS-a Darinka Kosora koji je kritizirao proračun koji je donijela Vlada. Kaže da ju je povrijedio istup HSLS-ovca.
- Član iste obitelji ne može kritizirati tu istu obitelj - zaključila je Kosor te dodala kako joj je teško raditi ako stalno mora gledati iza leđa.

JASEN SE OD IVE SKRIVAO NA BALKONU
Podjetimo, na konferenciju za novinare, koju je u siječnju organizirao Ivo Sanader, bio je pozvan i Jasen Mesić. Mesiću javljeno da dođe u prostorije HDZ-a na kavu i ponese rezultate s birališta. Nitko mu, saznajemo, nije rekao da će bivši premijer Ivo Sanader objaviti povratak u aktivnu politiku. U središnjicu stranke ušetao je ležerno odjeven, u trenirci i kožnoj jakni. Sve mu je bilo sumnjivo, pa je netom prije početka presice kolegama rekao da ide zapaliti cigaretu na balkon. Otišao je na balkon, zapalio cigaretu i čekao kraj. Dok su se brojni fotoreporteri tiskali oko Ive Sanadera, ležerno je išetao iz središnjice.

SUNČANA GLAVAK DOBILA KAZNU OD ZAGREBPARKINGA
Za vrijeme tiskovne konferencije u središnjici HDZ-a, djelatnici Zagrebparkinga kaznili su Sunčanu Glavak, glasnogovornicu stranke, sa 300 kuna. Glavak se požalila članu osiguranja jer nitko nije pazio na njen automobil. Okupljeni novinari pokušali su je šalama oraspoložiti, no ona nije bila raspoložena. Ipak, nakon nekog vremena pristala je na šalu pa je na prijedloge da pokuša nekako stornirati kaznu rekla: 'Što vam je, budite ozbiljni, mislite da bi netko to išao raditi?'

Idi na 24sata

Komentari 27

  • lažno ime 31.01.2010.

    Kako nekoć mlada partizanka, danas stara profiterka, drugarica kosor okuplja lojalne zgubidane oko sebe.

  • gerhard 19.01.2010.

    Ove će godine zagrebački HDZ zasigurno podržati gay pride...

  • zgze 18.01.2010.

    Izgleda da su i oni pocrvenuli - a i bili su crveni

Komentiraj...
Vidi sve komentare