To je to što me zanima!

Jaslice u Opatiji zauzimaju 60 kvadratnih metara, visoke su 4

Njih su izradili Mladen i Mirjana Karan, bračni par iz Ferdinandovca. Sati i sati rada oko detalja rezultirali su najboljim mogućim isohodom, prekrasnim prizorom nekadašnjeg Betlehema
Vidi originalni članak

Kod ukrašavanja božićne jelke najviše se koriste kuglice, dok neki pod bor stave i jaslice koje predstavljaju Betlehem. Posebne jaslice osvanule su ovih dana na Kvarneru, točnije u Opatiji. Grand hotel Adriatic može se pohvaliti kako u svojem predvorju ima jaslice koje zauzimaju čak 60 metara kvadratnih, a visoke su čak preko četiri metra.

Njih su izradili Mladen i Mirjana Karan, bračni par iz Ferdinandovca. Sati i sati rada oko detalja rezultirali su najboljim mogućim isohodom, prekrasnim prizorom nekadašnjeg Betlehema u kojem se radio mali Isus.

– Izrada je trajala četrdesetak dana, dok smo na postavljanje potrošili gotovo sedam dana. Nije bilo lako jer se radi o vrhunskom luksuznom hotelu stoga smo htjeli da sve bude na najvišem mogućem nivou. Vlasnici su nam pružili sve što smo trebali i na tome im hvala. Većina viđenog rađena je ručno, od kuća preko životinja pa sve do lutaka – rekli su za ePodravinu Mirjana i Mladen Karan, autori velebnih jaslica istaknuvši veliku pomoć Katarine Ardalić.

Osim jaslica, predvorje krasi i okićeni bor visok pet metara. Naša recepcija sada je zbilja uređena ‘za pet zvjezdica’ – rekla je direktorica hotela Adriatic Suzi Matika za Novi list, dodavši kako su reakcije svih gostiju koji ovih dana dolaze u hotel jako dobre, pa tako i njihove fotografije snimljene ispred ovih najvećih opatijskih jaslica u interijeru renomirane hotelske kuće, obilaze svijet i reklamiraju Opatiju.

Idi na 24sata

Komentari 1

Komentiraj...
Vidi sve komentare