To je to što me zanima!

Javili se autori? 'S planom smo pričekali zbog SP-a u Brazilu'

Iz Regimente - Centra za suočavanje Jugoslavena s prošlošću tvrde da su upravo oni autori dokumenta. Priopćenje je potpisao predsjednik Centre Tomislav Stockinger
Vidi originalni članak

Dokument na 13 stranica koji je stigao na Pantovčak i još nekoliko adresa političara, tzv. afera 'Barbika',u medijima je podigla prašinu i mnogi se pitaju tko je zapravo autor i pošiljatelj popisa akcija koje bi u predstojećoj predsjedničkoj kampanji trebale diskreditirati HDZ-ovu kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović. 

Portal Narod.hr dobio je priopćenje Regimente – Centra za suočavanje Jugoslavena s prošlošću, iz kojeg tvrde da su upravo oni autori dokumenta. Priopćenje je potpisao predsjednik Centre Tomislav Stockinger i u njemu su pojasnili razloge svoje akcije. 

- Dokument koji smo „pustili“ u javnost toliko je providan, da bi svaki imalo „normalan“ čovjek, a kamoli ne političar u rangu predsjednika države ili predsjednika najveće oporbene stranke, nakon što je „dokument“ dobio u ruke, isti trebao uz osmijeh ili istog trenutka baciti u koš ili to učiniti nakon što ga najprije, kao dobar „vic“, pokaže najbližim prijateljima i suradnicima, kako bi se svi mogli malo nasmijati. Međutim, prašine koju su podigli predsjednik države i njegovi krugovi te njemu bliska stranka, ali i najvažnija oporbena stranka te svekolika hrvatska medijska scena, ne bi se postidjela niti npr. američka, sovjetska i svjetska javnost prilikom eskalacije tzv. „Kubanske raketne krize“! Sve su maske pale! - stoji među ostalim u priopćenju. 

Cijelo priopćenje Regimente pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 157

  • Corleone Michael 07.07.2014.

    Ništa neće pomoći Josipoviću da osvoji drugi mandat... Nikakva podmetanja i tkz. afere... Vrijeme na toj poziciji mu je odzvonilo....

  • tihavoda_1 06.07.2014.

    Regimenta = Documenta. Pustite narod da živi za budućnost, a ne u prošlosti.

  • ana 49 06.07.2014.

    Predsjedniče, optužujući Dnevno.hr za Barbiku prekršili ste zakon! Što sada kada nismo mi? Autor: Iva Međugorac Datum: nedjelja, 06. srpnja 2014. u 11:50 Kada je već javno priznao da nas čita molimo predsjednika da ovoga puta kampanju ne usmjerava ka tome kako zacrveniti Hrvatsku, već ka tome kako zaposliti Hrvatsku jer ovakvi psihotični napadaji panike samo dokazuju da je Hrvatska na najboljem putu prema ponoru.Akcijski plan Barbika probudio je uspavano političku scenu u Lijepoj našoj, i to baš koje li slučajnosti, uoči godišnjih odmora na koje se vladajući planiraju uskoro zaputiti. Nemir je sporni Plan posebno unio na Pantovčak, znatno više nego kritike Svjetske banke i godine recesije. Da se predsjednik Ivo Ju. ozbiljno uzbudio svjedoče i dvije konferencije koje je održao u manje od dva dana. Kamo sreće da ovako žustro vladajući reagiraju i na poražavajuće rezultate u gospodarskom sektoru. No, ovako burna reakcija dokaz je u kakvoj zemlji živimo i koji su prioriteti naših političara. Govorimo dakle o aferi Barbika koja je u ekstazu bacila predsjednika Josipovića koji se panično uplašio za svoju poziciju na Pantovčaku nakon što je shvatio da se izbori ipak mogu izgubiti. Da se predsjedniku fotelja ozbiljno zaljuljala svjedoče i ankete koje su ga donedavno svrstavale na listu najpopularnijih političara, a koje odnedavno vjetar u leđa daju HDZ-ovoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović. Kada se već odlučio igrati lutkicama predsjednik se trebao pozabaviti istragom oko toga tko stoji iza famozne Barbike, koju su spomenimo uz put popratili svi mediji u Lijepoj našoj. Jednako tamo, valja imati na umu da je dokument među prvima osvanuo na službenom Facebook profilu novinara Romana Bolkovića. Umjesto istrage, predsjednik se bez dokaza obrušio na naš portal.

Komentiraj...
Vidi sve komentare