To je to što me zanima!

Je li braniteljima pametno prodavati udjele u Fondu?

Stručnjaci očekuju početak oporavka dioničkog tržišta tek u rujnu. Dionice najboljih domaći tvrtki će, kad uđemo u EU, vrijediti nekoliko puta više
Vidi originalni članak

Onim braniteljima koji moraju prodati svoje udjele, a od danas to mogu svi, pitanje "je li to pametno" nije važno. Oni moraju prodati udjele jer će im tih nekoliko tisuća kuna biti spasonosno. Ali, novac će dobiti tek za 60 dana, kad će biti određena i vrijednost udjela. To je veliika opasnost. Za dva mjeseca burza će ući u ljetnu stagnaciju, cijene dionica će vjerojatno biti niske i branitelji će dobiti malo novca. Stručnjaci očekuju početak pravog oporavka dioničkog tržišta tek u rujnu. No oni koji udjele budu mogli držati godinu, dvije ili tri, višestruko će profitirati. Dionice najboljih hrvatskih tvrtki će, kada uđemo u Europsku uniju, vrijediti nemjerljivo više nego danas. Je li ih se onda pametno rješavati, ako baš nije nužno?

Idi na 24sata

Komentari 14

  • čuma 25.12.2012.

    Nema se tu što reći, oni koji su morali, koji su se našli pred zidom ovrha, siromaštva, prodali su, oni koji nekako krpaju, nadaju se da će vidjeti svjetlo na kraju tunela, oni koji nemaju tih briga, lako će dočekati vrijeme koje tako optimistički predviđate!

  • picek58 16.04.2008.

    Ne treba prodavati jer ste se za njih krvavo izborili. Zašto se ne da na uvid popis branitelja jasno je ali ako prodate vi pravi branitelji te će dionice ionako kupiti lovaši koji rata nisu ni okusili. U fondu su dionice tvrtki koje stalno posluju sa dobitkom i njihova će vrijednost samo rasti zato valja pričekati. Ako se smatrate luzerima ne morate postati još, veći jer tako ćete pokloniti na pladnju bogatašima dobit za male novce. Promet je na burzi bio velik što znaći da koliko god vi prodajete na drugoj strani netko kupuje a to znači da za njih valja. Zašto onda nebi valjalo i za vas.

  • bronx77 15.04.2008.

    olimp, imas na stranicama erste investa broj ili ih tamo kontaktiraj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare