To je to što me zanima!

Jedan od pljačkaša bankomata je doktor medicine bez posla?

Nakon što je u petak objavljeno da je policija razriješila dva slučaja pljačke bankomata na riječkom području, sada se navodno saznalo i tko su počinitelji drskih krađa
Vidi originalni članak

PU primorsko-goranska na izvanrednoj je tiskovnoj konferenciji objavila da su razriješene obje pljačke bankomata na riječkom području. U slučaju bankomata Erste banke na Kantridi nađeno je 954 tisuće kuna od ukradenih 958 tisuća.

U slučaju pljačke drugog bankomata, onog na Kraljevici, kada je eksplozijom uništen bankomat te ukradeno 200.000 kuna novac nije pronađen.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za obje pljačke osumnjičena su ista dva počinitelja: uhićeni 54-godišnjak iz Zagrebačke županije te 50-godišnjak iz riječke regije za kojim policija trenutno traga. 

RIJEŠENE RIJEČKE PLJAČKE Policija otkrila tko je opljačkao čak milijun kuna iz bankomata

Novi list piše da je 54-godišnjak nezaposleni doktor medicine, oženjen i s troje djece dok je 50-godišnjak rodom iz Rijeke, a živi na Krku i po zanimanju je vozač.

Novi list doznaje da su napali bankomat tako što su u njegovu unutrašnjost kroz otvor za novčanice umetnuli plastičnu cijev kojom su prostor bankomata ispunili eksplozivnom smjesom. Poslije postizanja dovoljne koncentracije, smjesu su aktivirali električnim impulsom iz takozvanog šokera. Na isti način opljačkan je i bankomat u Kraljevici.

Tandem se sumnjiči i da je na riječkom području ukrao dva automobila koje su koristili u obijanju bankomata.

Iako nema službene objave, Novi list neslužbeno doznaje kako je policija pljačkašima ušla u trag preko bankovne kartice osumnjičenog 54-godišnjaka koja je korištena u obje pljačke.

Novi list saznaje i da je policija očevidom nad Fiatom Unom pronašla 24.000 kuna, a onda su pored njega pronašli i parkirani Volkswagen Touran, koji je u vlasništvu osumnjilčenog Krčanina i u čijem su prtljažniku pronašli 930,5 tisuća kuna i dio bankomata s natpisom Ersten banka.

 

Idi na 24sata

Komentari 45

  • noćna ptica 22.09.2019.

    Diže se hajka zbog nedostatka Dr. a čovjek nezaposlen i prisiljen pljačkati.

  • 22.09.2019.

    Takav mentalni sklop u hrvatskoj je nastao nakon devedesetih kad se pljačkanje firmi, fondova i banaka smatra uglednim poduzetništvom. Nitko ne robija i vraća novac pa zašto bi doktor medicine radio za pristojnu plaću kad jedna akcija donese dobar novac. Idemo naprijed.

  • EniNovak 21.09.2019.

    ne kužim ovo policija je pljačkaša našla preko bankovne kartice korištene na oba bankomata. ne kužim jel kartice koristio prije ili poslije eksplozije. pa puno ljudi je prije eksplozije koristilo kartice na tim bankomatima pa zašto je baš on bio sumnjiv

Komentiraj...
Vidi sve komentare