To je to što me zanima!

Jede svinje i jelene: U Zagreb stigao prvi komodski varan

Troipolgodišnji komodski varan je u Zagreb stigao s Farme krokodila iz francuskog Pierrelattea. Prvi je u Hrvatskoj. Na svijet je došao u zoološkom vrtu u Barceloni
Vidi originalni članak

Troipolgodišnji komodski varan je u Zagreb stigao s Farme krokodila iz francuskog Pierrelattea. Prvi je u Hrvatskoj. Na svijet je došao u zoološkom vrtu u Barceloni, a još nema ime.

- U Zoološkom vrtu grada Zagreba komodskog smo varana čekali s velikim nestrpljenjem, no iako smo znali o kakvoj je veličanstvenoj životinji riječ, kad je stigao, sve nas je ostavio bez daha - rekao je ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta Damir Skok. 

Dodao je da je riječ o izuzetno rijetkoj životinji u ovom dijelu Europe. Ovo je najveći gušter na svijetu, a može dosegnuti dužinu od tri metra i 165 kilograma. Na jelovniku su mu najdraži svinja, koza i jelen. U potrazi za hranom varan kao organ njuha koristi jezik. 

Meso može nanjušiti na čak 11 kilometara. U borbi s plijenom služi se i otrovom, a mogu doživjeti i 50 godina. Svi koji žele varanu mogu poželjeti dobrodošlicu. Trebaju otići na internetsku stranicu Zoološkog vrta i napraviti fotomontažu sebe i najnovijeg stanovnika vrta. Pet najboljih će biti nagrađeni.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • istox 20.04.2016.

    ako jede i kerove, dobrodošao u Hrvatsku!

  • fallout2 20.04.2016.

    bolje da pozivate ljude da se slikaju sa kartonskom kolindom nego s fotomontažom varana.

  • brko1 20.04.2016.

    Nek pojede prvo vladu pa sabornike!

Komentiraj...
Vidi sve komentare