To je to što me zanima!

Jedva stajala i hodala: S ovce skinuli čak 40 kilograma vune

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Australija: Ovca koju su nazvali Chris se vjerojatno u jednom trenutku odvojila od stada i nekoliko godina je sama lutala. Vidjeli su je prije tjedan dana i spasili
Vidi originalni članak

Stanovnici Canberre nedavno su otkrili ovcu kojoj je dlaka toliko narasla da je jedva stajala i hodala , a više gotovo ništa nije vidjela. S nje su u četvrtak skinuli rekordnih 40,45 kilograma vune , piše Daily Mail . Strizali su je oko sat vremena.

Ovca koju su nazvali Chris se vjerojatno u jednom trenutku odvojila od stada i nekoliko godina je sama lutala. Vidjeli su je prije tjedan dana i RSPCA (Društvo koje se bori protiv okrutnosti prema životinjama) se uključila u potragu i spašavanje.

POGLEDAJTE VIDEO: Prije i poslije šišanja ovce

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ovca je dobro, ali je i dalje na promatranju jer još nisu sigurni da li je tolika količina vune naštetila njezinom zdravlju .

Rekord u težini vune dosad je držala ovca s Novog Zelanda koja je lutala šest godina. Njezina je vuna, kad su je ostrizali bila teška oko 27 kilograma.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • 03.01.2024.

    Fino...

  • ragby 04.09.2015.

    Pridružujem se "fantaziji" i "Linz"-u , stvarno nas šišaju samo na što sad ličimo pojma nemam.

  • 03.09.2015.

    jadna zivotinja, sva sreca da su je spasili, bravo za hrabre ljude!!! gade mi se takvi komentari, a na onome clanku gdje petero djece gladuje pljuvacina po roditeljima sta su ih radjali!!! stvarno ste ne zivotinje nego divlje zvijeri!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare