To je to što me zanima!

Jelavić kupio atraktivnu zemlju od crkve za 'mizeran' novac

Elitno zemljište na rubu zagrebačke park-šume Jelenovac pročelnik Davor Jelavić kupio je za 19 eura po kvadratu dok se u blizini parcele prodaju i po 500 eura
Vidi originalni članak

Zagrebački pročelnik za graditeljstvo Davor jelavić i njegova supruga Anđa kupili su još 2003. atraktivno zemljište na obroncima park-šume Jelenovac. Večernji list piše kako su ga dobili za 'mizerne' novce, točnije 25.000 eura. 

Zemljište su kupili od Zagrebačke nadbiskupije. U ime Nadbiskupije Jelavićima je zemljište prodao vikar Vlado Stanković. Kupili su ga za 19 eura po kvadratu, a u blizini njihova zemljišta parcele se prodaju i po cijeni od 500 eura po kvadratu. 

Jelavić kaže kako nema ničeg spornog u toj kupovini. No sporna parcela našla se u središtu pažnje zbog namjere da se tamo sagrade dvije zgrade. Investitor je Ladonja d.o.o. iz Pule. 

Jelavić kaže kako su njegova supruga i sinovi dali toj tvrtki punomoć da grade na zemljištu. Gradnji se protive stanari ulice Jelenovački potok te gornje Vinogradske ulice. Susjedi se boje mogućeg klizišta jer je teren uz park trusan. 

>>> Više čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 25

  • transmiter 15.02.2015.

    Zašto nisu bar u crkvi oglasili da prodaju zemlju.Rađe su prodali bivšem sekretaru partije a i djecu su mu poslali na školovanje.Ko je.e one koji su prije išli u crkvu.

  • miastela 23.03.2012.

    napokon da je i on dolijao. SIgurno tih nekretnina ima još puno puno

  • GradecZG 22.03.2012.

    Sudjelujući poslovni interes. U uređenim državama predmet za istražitelje i organe gonjenja u svim involviranim institucijama. Samo po slovu zakona. Pametnome dosta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare