To je to što me zanima!

Jelavić ostaje u pritvoru, jamčevinu su mu odbili

Kempten: Jelavić je izveden pred istražnog suca gdje su mu pročitali optužnicu te mu odredili zadržavanje u istražnom zatvoru do daljnjega
Vidi originalni članak

Okrivljeni je u četvrtak izveden pred istražnog suca gdje mu je pročitana optužnica koja ga tereti za pokušaj prijevare i poticanje na lažno svjedočenje - izjavio je glavni državni tužitelj u Kemptenu Herbert Pollert.
Pollert je rekao da će Jelavić do daljnjega biti zadržan u pritvoru, ali nije rekao je li se on očitovao o optužnici.
Njemačko tužiteljstvo Jelavića sumnjiči da je na prijevaru, uz pomoć krivotvorenih ugovora i bankovnih dopisa, od Bavarske pokušao dobiti 530 tisuća eura naknade štete za vrijeme koje je u Njemačkoj proveo u pritvoru 2004. godine.
Jelavića su tada sumnjičili da je opljačkao draguljarnicu u gradu Kemptenu. Nakon tromjesečnog pritvora bio je oslobođen sumnje, a postupak protiv njega bio je obustavljen. Za vrijeme provedeno u pritvoru Jelavić je tražio naknadu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Dora 24.07.2008.

    Ne bi li se u ovakve postupke njemačkog pravosuđa moglo ugledati i naše pravosuđe???Nešto se šuškalo o tome da se provjerava porijeklo ponuđene jamčevine.... ali - kao i obično - tresla se brda, rodio se miš.

Komentiraj...
Vidi sve komentare