To je to što me zanima!

Jeo je travu: Dječak (4) čudom preživio četiri dana sam u šumi

RUSIJA: Četverogodišnji Dima Peskov pronađen je živ nakon četverodnevne borbe s prirodom. Dječak se izgubio na kampiranju sa svojom obitelji u okolici grada Jekaterinburga...
Vidi originalni članak

Četverodnevna drama u ruskom Jekaterinburgu okončana je sretno za Dimu Peskova (4) i njegovu obitelj. On je, naime, nestao tijekom kampiranja sa svojim najbližima i četiri dana proveo usamljen u divljoj okolici Jekaterinburga, pišu svjetski mediji.

Sve je počelo kad je otac Andrej poveo dječaka u šumu da nasijeku drva, ali malenom Dimi je to brzo dosadilo i tata ga je poslao natrag k majci koja je bila udaljena tek 50 metara. No, kako to već ide kod djece, Dima je nekako uspio skrenuti s puta i izgubiti se.

- Bio sam baš glup, nisam mogao ni zamisliti da bi Dima odlutao - rekao je otac. Dima nakon toga više nije viđen u blizini kampa, a obitelj je odmah prijavila njegov nestanak i bila pod nadzorom policije. Zbog sigurnosti su poslani na detektor laži kako bi se maknula sumnja s njihovih leđa.

U potrazi je sudjelovalo čak 2000 ljudi, a cijeli slučaj je doveden na nacionalnu razinu. Volonteri koji su sudjelovali u potrazi locirali su Dimine otiske u blizini kampa, ali ronioci i dronovi nisu davali nikakve rezultate. Šanse za pronalaskom smanjile su se kad je uočen medvjed na tom području, no nakon tri dana javili su se lokalni ribari s prijavom da su primijetili dječaka koji odgovara Diminom opisu.

Ipak, potragu je obustavilo nevrijeme, a idući dan dječak je pronađen kako leži u rupi od srušenog drveta, 7 kilometara od mjesta nestanka. Inače, Jekaterinburg je udaljen 1700 kilometara od Moskve.

- Kad smo ga pronašli, Dima je bio promrzao i mokar, po tijelu je imao bezbroj ujeda komaraca, a kad se malo smirio i došao k sebi ispričao nam je da je jeo travu i pio vodu iz močvare - rekao je junak Pavel Karpenko, pripadnik specijalne policije koji je pronašao dječaka.

Dima je odvezen u bolnicu gdje se oporavlja od ozljeda i stresa, a obitelj će ga ubuduće sigurno imati na oku...

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Lun@ 777 23.06.2017.

    Djeca su zaista nepredvidiva. Nikada dovoljno opreza. Ali mali junak je sve preživio. Sretno mu djetinjstvo.

  • klokan1609 20.06.2017.

    drago mi je zbog dečka kaj su ga našli, ali jedan savjet za njega - uvij travu drugi puta, ne jedi ju ili napravi mufinse

  • Tiranosaurus 19.06.2017.

    Dimu za premijera..hrvatskog naravno..daleko je sposobniji

Komentiraj...
Vidi sve komentare