To je to što me zanima!

Jezerinac: Radostan sam zbog ulaska u NATO savez

Biskup J. Jezerinac zaželio je svim pripadnicima Vojnog ordinarijata sretan i blagoslovljen Uskrs te da pridonesu dobru Oružanih snaga Hrvatske
Vidi originalni članak

Vojni ordinarij Juraj Jezerinac u uskrsnoj poruci ističe da se ulaskom Hrvatske u NATO-savez "pruža još veća mogućnost ostvarenja našeg katolištva".
- Poštujući svačije uvjerenje, mi kršćani u vojno-redarstvenim snagama po svom krštenju želimo s radošću živjeti svoje poslanje u svijetu izvršavajući sve svoje obveze ne poradi straha, nego po savjesti jer smo povjerovali Isusu Kristu svjesni da time njemu služimo - kaže u poruci Jezerinac.
Dodaje da upravo "u tome vidimo i radost našeg ulaska u NATO asocijaciju, gdje nam se pruža još veća mogućnost ostvarenja našeg katolištva jer upravo u tim asocijacijama otkrivamo, na opipljiv način, pripadnost velikoj obitelji naroda".
Smatra da je to prisutno u mirovnim misijama gdje sudjelujemo, gdje, služeći se istom crkvom, svatko na svojem jeziku slavi Boga i stvara zajedništvo i bratstvo "sinova Božjih".
Vojni ordinarij Juraj Jezerinac zaželio je svim pripadnicima Vojnog ordinarijata sretan i blagoslovljen Uskrs te da pridonesu dobru Oružanih snaga i redarstvenih služba Republike Hrvatske.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • tužni šokac 07.04.2009.

    maknite se već jednom iz politike neidem više u crkvu ima sedam osam godina previše se miješaju u politiku

  • PapaŠtrumpf 07.04.2009.

    Nije se Rim bez razloga zatresao - vidi Bog sve i upozorav nas, ali mito ne pali kod Njega.

  • Bepo1606 07.04.2009.

    Hočeš li biti radostan kad nam vojnike budu vračali iz Afganistana ili Iraka u sanducima?

Komentiraj...
Vidi sve komentare