To je to što me zanima!

Joca Amsterdam ženama šalje poljupce iz sudnice

'Motiv hrvatskih vlasti i ministra Karamarka bio je da se ubojstvo Pukanića ne razriješi' rekao je Jocić na suđenju. Karamarko je optužbe odbacio
Vidi originalni članak

U nastavku suđenja Sretenu Jociću, Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću, optuženima za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića ispitivali su Jocu Amsterdama.
- Iza Pukanićeva ubojstva stoji hrvatski ministar policije Tomislav Karamarko - tvrdio je Sreten Jocić, koji je s Željkom Milovanovićem i Milenkom Kuzmanovićem, na beogradskom Specijalnom sudu optužen za ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića. Kazao je da će dokaze o Karamarkovoj upletenosti iznijeti tijekom postupka. I njegov odvjetnik Zdenko Tomanović naglasio je da optužbe protiv Karamarka nisu samo nagađanja. Tvrdi da ima više svjedoka iz Hrvatske koji će to potvrditi.
- Motiv hrvatskih vlasti i ministra Karamarka bio je da se ubojstvo Pukanića nikad ne razriješi i da se ono iz Hrvatske prenese u Srbiju - dodao je Joca Amsterdam koji je nakon stanke u suđenju i "medijske bombe" koju je izazvao znatno ublažio optužbe.
- Nisam mislio da je on organizirao to ubojstvo ili da stoji iza organizatora tog ubojstva. On sprječava i smišljeno usmjerava istragu u smjeru Srbije i mene. Za hrvatsku javnost je bitno da je Srbin ubio Pukanića, a ne Hrvat - pojasnio je Jocić. Za svjedoke je predložio 70-ak ljudi iz vrha vlasti i tajnih službi iz Hrvatske, Srbije, SAD-a, Nizozemske i Bugarske.
Objašnjavajući sucu Vladimiru Vučiniću što je mislio kada je rekao da mu smješta hrvatsko-crnogorsko-albanska mafija, kazao je kako je sve jasno iz pisanja medija.
- Predsjednik Stjepan Mesić kazao je za hrvatske medije da je informirao srbijanskog predsjednika Borisa Tadića na samitu 23. travnja 2009. u Sofiji da ja Tadiću predstavljam određenu prijetnju. Kada znamo tko je Mesiću bio šef kabineta i da mu je albanska mafija preko braće Osmani financirala obje kampanje, jasno je na što sam mislio - rekao je Jocić.
Za svog devetog kuma Slobodana Đurovića, kojeg, kaže, jedino poznaje od svih suoptuženika, rekao je da je boem i dobar čovjek koji je vodio buran život, uvijek okružen lijepim ženama i poslovnim ljudima.
- Njega smo zvali Bobo. Kad sam čuo da su ga navodno zvali Kardinal, umro sam od smijeha. Ajde da su ga nazvali Patrijarh ili Monah. Pa Kardinal zvuči katolički - nasmijavao je Joca Amsterdam publiku u sudnici. Kazao je kako je za Ivu Pukanića prvi put čuo nakon uhićenja kuma Slobodana Đurovića. Pred sucem je negirao da je kriminalac, unatoč priznanju da je u vrijeme embarga prodavao rusko oružje Crvenoj zastavi. U Bugarskoj je, kaže, imao lažne dokumente, ali su za to znale tamošnje i srpske tajne službe. Joca Amsterdam tvrdi kako je živio na pet kontinenata, da je bio u 44 zemlje i da je živio u 16 država. Ne koristi se mobitelima niti ima vozačku dozvolu. Tvrdi da osim firme Hemisfera ne posjeduje nikakvu pokretnu niti nepokretnu imovinu.

U BOSSOVU ODIJELU IZA NEPROBOJNOG STAKLA
Uz šest pravosudnih policajaca Jocić je svjedočio u sudnici “Giovanni Falcone”, koja je dobila ime po ubijenome talijanskom sucu koji se borio protiv mafije. Odjeven u prugasto Bossovo odijelo, s “fudbalerkom”, iza rešetaka i neprobojnog stakla dobacivao je poljupce opernoj pjevačici Tamari Nikezić (na slici) i bližnjima, kao i trećeoptuženi Milenko Kuzmanović.

MESIĆ: PODMEĆU MI USTAŠOIDI
Bivši predsjednik rekao je za HTV da 'nikad nije čuo za obitelj Osmani, osim da su to pokušali podmetnuti neki ustašoidi u Hrvatskoj'. Ministar Karamarko je rekao da nije bilo nikakvog političkog dogovora Srbije i Hrvatske. Misli da je Jocićeva reakcija logična.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Antipod 21.04.2010.

    -Ne vjerujem da Joca ima ikakve veze sa ubojstvom Pukanića i Franjića. Djelomično zato jer su bili konkurencija domačoj mafiji a najviše zbog toga što su ga \"pronašli\" i tako otvoreno optužuju. -Ne vjerujem im ništa što kažu,ajde gamad je to kriminalna sa svih strana,isti vrag...

  • -mrvica- 21.04.2010.

    hmhmhmhm......ima i tu istine...

  • direktor 21.04.2010.

    puštajte Jocu, joca je legenda

Komentiraj...
Vidi sve komentare