To je to što me zanima!

John McCain je pozvao SAD i saveznike na napade na Siriju

Američki senator smatra da je sada najvažnije pomoći sirijskoj oporbi u gradovima pod opsadom. McCain je već pozivao na naoružavanje sirijskih oporbenjaka
Vidi originalni članak

John McCain, američki senator i republikanski suparnik Baracka Obame na prošlim predsjedničkim izborima, pozvao je SAD i saveznike na zračne napade na Siriju, zemlju koja je proteklih godinu dana obilježena nemirima i krvavim sukobima između oporbe i sigurnosnih snaga predsjednika Bashara al-Assada.

- Konačna svrha zračni napada je uspostavljanje i obrana sigurnih utočišta u Siriji, posebice na sjeveru, u kojima bi se oporbene snage mogle organizirati i planirati svoje političke i vojne aktivnosti protiv Assada - rekao je McCain u ponedjeljak, prenosi Reuters.

McCain je već pozivao na naoružavanje sirijskih oporbenjaka, no u ponedjeljak je izjavio kako smatra da je ono što oni sada najviše trebaju olakšanje od tenkovskih i artiljerijskih opsada vladinih snaga u gradovima oko kojih se borba još uvijek vodi.

- Assad mora znati da neće pobijediti - rekao je McCain.

Rezolucija UN-ova Vijeća sigurnosti o Siriji neće biti donesena zbog protivljenja Rusije i Kine, no McCain smatra da SAD treba tražiti suradnju od svojih ključnih arapskih partnera poput Saudijske Arabije, odnosno NATO-ovih saveznika poput Turske.

>>> Više pročitajte u Večernjem listu

Idi na 24sata

Komentari 71

  • forzza 06.03.2012.

    izrael,amerika,eu,rusija svi vode nacisticku politiku.a sve te zemlje vode masoni i illuminati ne zele oni nikome dobro.

  • templar73 06.03.2012.

    Kojoj oporbi, ona koja je bila u Libiji a sad prešla u Siriju, pa to svi znaju!!

  • filister 06.03.2012.

    Jednom guster uvijek guster!

Komentiraj...
Vidi sve komentare