To je to što me zanima!

Johnson: EU napuštamo 31. listopada, sa ili bez sporazuma

Premijerka Theresa May podnijet će ostavku u petak nakon što nije uspjela ponuditi parlamentu prihvatljiv sporazum o napuštanju Europske unije
Vidi originalni članak

Boris Johnson, kandidat za idućeg britanskog premijera, obećao je u ponedjeljak da će izvesti zemlju iz Europske unije 31. listopada sa ili bez sporazuma o Brexitu, objavio je Johnson u videu s kojim je krenuo u kampanju.

Premijerka Theresa May podnijet će ostavku u petak nakon što nije uspjela ponuditi parlamentu prihvatljiv sporazum o napuštanju Europske unije. 

Iza sebe ostavlja podijeljenu naciju i parlament bez konsenzusa o tome u kojem smjeru treba ići peta najveća svjetska ekonomija. Johnson, bivši ministar vanjskih poslova koji je odstupio prosvjedujući protiv Therese May i načina na koji je vodila proces napuštanja Europske unije, prema kladionicama je favorit za preuzimanje premijerske pozicije.

NAPAO GRADONAČELNIKA Čim je stigao u London, Trump je Khana nazvao gubitnikom...

"Ako ja uđem unutra izaći ćemo, sa ili bez sporazuma, 31. listopada", rekao je Johnson javnosti u videu objavljenom na Twitteru, u sklopu kampanje.

Objava videa poklopila se s dolaskom američkog predsjednika Donalda Trumpa u Veliku Britaniju, koji je podržao bivšeg ministra vanjskih poslova, rekavši da bi Johnson radio "vrlo dobar posao" kao britanski vođa.

PRIJE SUSRETA S KRALJICOM 'Sad je kao Michael Douglas': Trump malo promijenio frizuru

Utrka za nasljednika Therese May do sada je bila usredotočena na stajališta kandidata prema izlasku iz EU-a bez sporazuma, pri čemu postoji jasna linija razdvajanja između onih koji toleriraju napuštanje Unije bez formalnog prijelaznog sporazuma, i onih koji tvrde da bi to bilo ekonomski previše opasno.

Johnsonov suparnik za premijersko mjesto Jeremy Hunt, jedan od najžešćih protivnika Brexita bez sporazuma, rekao je BBC-u da bi do toga trebalo doći samo u "ekstremnim" slučajevima, ali da vjeruje kako on može ispregovarati bolji sporazum prije 31. listopada, što je datum određen za izlazak Velike Britanije iz Europske unije.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • ljubica ljubičica_1 04.06.2019.

    Sretan put.

  • POTPEC 03.06.2019.

    Šta prije odu bolje za europu i bez ikakvih povlastica i ugovora koje su dobili na štetu EU.

  • nori 🖖 03.06.2019.

    Tek tada !?

Komentiraj...
Vidi sve komentare