To je to što me zanima!

Johnson upozorio Britance: 'Ne putujte u Ukrajinu, a ako ste već tamo, idite dok još možete'

Premijer Boris Johnson izrazio je strah za sigurnost Europe zbog prijetnje ruske invazije na Ukrajinu te pozvao Britance da ne putuju tamo
Vidi originalni članak

Boris Johnson izrazio je strah za sigurnost Europe zbog prijetnje ruske invazije na Ukrajinu te pozvao Britance da ne putuju tamo, a one koji su već u zemlji pozvao je da odu dok mogu, prenosi Sky News.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na virtualnom sastanku u petak navečer britanski premijer je razgovarao s čelnicima SAD-a, Italije, Poljske, Rumunjske, Francuske, Njemačke, EU-a i NATO-a.

- Premijer je grupi rekao da se boji za sigurnost Europe u trenutnim okolnostima. Naglasio je potrebu da saveznici u NATO-u apsolutno jasno stave do znanja da će postojati teški paket ekonomskih sankcija spremnih za uvođenje, ako Rusija donese razornu i destruktivnu odluku o invaziji Ukrajine. - rekao je glasnogovornik Downing Streeta.

POVEĆANJE RUSKIH PRIJETNJI Blinken: Ruska invazija je moguća u bilo kojem trenutku

- Premijer je dodao da predsjednik Putin mora shvatiti da će postojati stroge kazne koje bi bile izuzetno štetne za rusko gospodarstvo, te da saveznici moraju nastaviti s naporima da ojačaju i podrže istočne granice NATO-a - dodao je te pozvao čelnike da rade zajedno na pružanju ekonomske i obrambene potpore Ukrajini.

U četvrtak je američka vlada savjetovala Amerikance da ne putuju u Ukrajinu zbog "pojačanih prijetnji ruske vojne akcije". State Department je također pozvao sve one američke državljane koji su trenutno u Ukrajini da sada napuste zemlju.

Ministarstvo vanjskih poslova Ujedinjenog kraljevstva pratilo je akciju SAD-a i u petak izdalo ažurirane savjete o putovanju kako bi građanima Velike Britanije savjetovalo "protiv svih putovanja u Ukrajinu".

NAPETOSTI Vlade Nizozemske i Japana svojim državljanima su dale savjet: 'Napustite Ukrajinu'

- Britanski državljani u Ukrajini trebali bi otići sada dok su komercijalna sredstva još dostupna - upozorili su građane.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Zmar117 12.02.2022.

    Problem Ukrajine je što istok te države,lijevo od rijeke Dnjepar diše ruskim plučima..I Zapad to dobro zna..Zato i jeste na Zapadu ovolika halabuka u vezi ruske invazije.Nije problem u invaziji izvana,problem je u proruskom prevratu iznutra..Realno Rusi su na Dnjepru za desetak dana uz nekoliko preostalih ukrajinskih enklava koje bi se naše u obruću....Na istoku Ukrajine već godinu dana vrije među stnovništvom...Svi bi htjeli Ruse,jeftinog grijanja ,hrane i većih plača, da se maknu od siromaštva koje ih je zadesilo..To raspoloženje se pomalo prenosi i na zapadni dio zemlje....Ukrajinci moraju birati između demokracije i siromašnog života u divljem kapitalizmu ili  života većeg blagostanja ,ali sa deficitom demokracije...

  • bljuvotr 12.02.2022.

    Ovaj blesavi zapad svojim histeričnim ponašanjem maksimalno čini štetu Ukrajni i izolira ju na karti svijeta...!!!

  • Ekscem 12.02.2022.

    Neka povuku vojne instruktore i špijune pa će nestati problema.

Komentiraj...
Vidi sve komentare