To je to što me zanima!

Čovjek koji je objavio video ubojstva žali što je to učinio

Bio sam prestravljen, objava te snimke na Facebooku rezultat je mog glupog refleksa, rekao je Jordi Mir za AP. Video su objavili gotovo svi svjetski mediji
Vidi originalni članak

Čovjek čiji je amaterski video ubojstva policajca u Parizu postao ogroman hit na internetu izjavio je kako žali što ga je postavio na svoj Facebook profil i tako učinio viralnim. 

- Bio sam prestravljen, objava te snimke rezultat je glupog refleksa - rekao je Jordi Mir za Associated Press dodavši da je u trenutku objave bio sam u stanu i osjećao je potrebu da s nekim razgovara.

Jordi je 7. siječnja snimio braću Cherifa i Saida Kouachija kako na pločniku u blizini redakcije lista Charlie Hebdo. hladnokrvno ubijaju 42-godišnjeg policajca Ahmeda Merabeta. Video su objavili gotovo svi svjetski mediji iako je na Jordijevom profilu stajao samo pola sata. Bilo je to dovoljno da ga podijeli ogroman broj korisnika te da završi na YouTubeu. 

Francuska mobilizira 10.000 vojnika kako bi podigla sigurnost

Nakon nedavnih terorističkih napada u Parizu Francuska je u ponedjeljak donijela odluku o mobilizaciji 10.000 vojnika čija je svrha podići razinu sigurnosti u zemlji. Njih nekoliko stotina bit će angažirano na čuvanju židovskih škola. Ministar obrane Jean-Yves Le Drian rekao je da će trupe od utorka biti poslane u najosjetljivija područja. 

Djevojka za kojom traje potraga locirana u Siriji

Hayat Boumeddiene, djevojka otmičara kojeg je prošloga petka ubila francuska policija, locirana je na području Turske. Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu izjavio je za agenciju Anadolija da je Hayat 8. siječnja iz njegove zemlje ušla u Siriju. 

Djevojka koja se sumnjiči za sudjelovanje u terorističkim napadima u Francuskoj 2. siječnja je preko Madrida doputovala u Istanbul gdje je i bila prije napada. U Siriju je doputovala dok su napadači na Charlie Hebdo još bili u bijegu. 

Idi na 24sata

Komentari 49

  • Foxhound 12.01.2015.

    Dajte ljudi nemojmo biti naivni. Od pocetka je ovdje sve sumnjivo, a kasnije se sumnjicavost samo produbila. Prvo, ubojstvo bez krvi. Ima dosta videa po internetu koji analiziraju snimku gdje se vidi da je pucano pored glave. Drugo, teroristu ispadne osobna u autu. hej, OSOBNA; pa toga nema ni kod najvecih amatera. Trece, uspjeli su pobjeci iz centra Pariza, znalo se koji auto voze, a u gradu ima na tisuce policajaca, s tim da policija ima i helikopter. Cetvrto, covjek snimi ubojstvo policajca i isti tren uploada video na internet JER JE BIO SAM DOMA I BILO MU JE DOSADNO, A HTIO JE SA NEKIM POPRICATI. Stavite se malo u situaciju da snimite ubojstvo policajca ili bilo koga drugoga. Da li bi prva stvar sto napravite bila uploadanje videa na internet? Razmislite malo; mislim da bi u tom trenutku bili toliko u strahu, da bi najradije pozeljeli da nismo tu ni bili niti snimili taj video. Odlazak na policiju sa snimljenim videom bio bi logican slijed dogadjaja kod zdravog covjeka. Ovo smrdi na tesku reziju, a sve da se pridobije odobravanje javnosti da EU ili Francuska slobodno kroci nogom bilo gdje u svijetu u "borbi protiv terorizma", a vidi slucajnosti, terorizam ce se dogadjati u drzavi bogatoj naftom, makom, uranom, dijamantima, itd...

  • ojdimidojdimi 12.01.2015.

    mislim da će i stan prodati jeftino samo da se preseli.................................

  • šumski bandit 12.01.2015.

    naišli dečki iz redakcije na prave meštre i toćka. nama kršćanima su radili isto jednako bljutave stvari sa Isusom, samo je došlo do meke reakcije svedene na osudu riječima . ovi dečki se očito ne zajebavaju! poruka svakome pametnome. osobno sam protiv svakog oblika nasilja, bez obzira na koga i protiv koga se odnosilo. očito tako ne reagiramo svi.. najdublja sućut obiteljima stradalih

Komentiraj...
Vidi sve komentare