To je to što me zanima!

Još danas i u subotu pakleno vruće, a u nedjelju osvježenje

U unutrašnjosti zemlje temperatura će se danas popeti do 40 Celzijevih stupnjeva, a ništa hladnije neće biti ni sutra. U bi nedjelju napokon trebalo doći i osvježenje
Vidi originalni članak

Do 40 Celzijevih stupnjeva popet će se temperature danas u Hrvatskoj, a već u devet sati 30 stupnjeva izmjereno je u Rijeci, Ogulinu i Splitu.

Vrijeme će kao i prethodnih dana biti sunčano, vrlo vruće i sparno, a najviša dnevna temperatura kretat će se između 35 i 40 Celzijevih stupnjeva u unutrašnjosti zemlje, dok će na većem dijelu Jadrana, osobito na otocima i uza zapadnu obalu Istre biti do 34 stupnja.

Isto vrijeme nas očekuje i sutra, dok bi u nedjelju napokon trebalo doći i osvježenje u obliku grmljavinskih pljuskova i kiše.

Državni hidrometeorološki zavod upozorava da se još ova dva dana građani pridržavaju savjeta liječnika. A savjeti su svima već dobro poznati: ne izlaziti iz kuće od 10 do 17 sati, piti puno tekućine, izbjegavati slatku i masnu hranu, zaštititi se od sunca ako se izlazi van, boraviti u rashlađenim prostorima, a kronični bolesnici obavezno trebaju uzimati propisane im terapije.

Od ponedjeljka temperature će biti, za razliku od dosadašnjih, i više od desetak stupnjeva niže što će nakon ovih paklenih vrućina uistinu biti pravo osvježenje kojem se ipak najviše raduju žedna zemlja i poljoprivrednici.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • malixx 24.08.2012.

    Kod mene je danas u hladu bilo +40 i puhao je nekakav vruči vjetar...

  • pecaros 24.08.2012.

    ...ovo, još danas i u subotu, možda i u ponedjeljak.Podsjeća me na Lukin prelazak u Real Madrid !!! :-)

  • 24.08.2012.

    Kakvo zlato, srebro, kakvi dijamanti, voda je neprocjenjivo bogatstvo pa je vi i dalje zagađujte. Vi koji volite vrućine hodite živjeti u Kuvajt ili neku pustinju pa uživajte na 50 u hladu, ako ga najdete :)).Da ovo malo potraje sve bi se osušilo i svi bi pocrkali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare