To je to što me zanima!

Još je tamo: Turisti se kupaju blizu olupine Coste Concordije

Costa Concordia se na otok Giglio nasukala 13. siječnja 2012. godine, a u nesreći je poginulo 32 ljudi. Brod bi sa mjesta nesreće trebali maknuti do rujna ove godine
Vidi originalni članak

Olupina kruzera Costa Concordia još uvijek je nasukana na otočiću Giglio u Italiji. Tamošnje vlasti izvijestile su kako su provjerili kvalitetu mora na tom području te su zaključili da more nije onečišćeno. Malo dalje od olupine stanovnici otoka i turisti bezbrižno se kupaju, a navodno bi do rujna ove godine trebali maknuti olupinu.

Na odsukavanju kruzera rade američka tvrtka Titan Salvage i talijanska tvrtka Micoperi, a još nisu otkrile detalje kada će započeti radove, javlja Digital Journal. Pod morem je 65 posto olupine.

Costa Concordia se na otočić Giglio nasukala 13. siječnja 2012. godine, a u nesreći je poginulo 32 ljudi. Nakon nesreće stručnjaci su strahovali od onečišćenja mora, ali su na vrijeme ispumpali naftu koja je bila u brodu. 

Za nesreću Coste Concordije optužuju kapetana broda, Francesca Schettina, za kojeg tvrde kako je u trenutku nesreće napustio brod. Kapetan negira sve optužbe, a istaknuo je i kako bi bez njegove pomoći još mnogo ljudi te večeri izgubilo živote. Schettino je inače priznao dio krivnje te se u intervjuu ispričavao obiteljima žrtava.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • ZelenaHrvatska 07.07.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Yassa 07.07.2013.

    Costa Concordia nova atrakcija za novinare i turist , bitno je da se novac vrti sada dali ona vozi ili je nasukana isti vrag

  • ćelavo 06.07.2013.

    čudo da ga cigani nisu napali i prodali u staro željezo

Komentiraj...
Vidi sve komentare