To je to što me zanima!

Još jeftinija hrana? Stiže nam novi trgovački lanac Eurospin

U njegovim trgovinama nema klasičnih brendova koji se nalaze u ostalim trgovačkim lancima, već samo oni koje je njegov tim plasirao putem mreže odabranih partnera...
Vidi originalni članak

S obzirom na oglase na društvenim mrežama u kojima u Zagrebu i Rijeci traže radnike te građevinska zemljišta i komercijalne nekretnine s parkingom u gradovima s više od 10.000 stanovnika, pitanje je dana kad će hrvatsko tržište postati bogatije za još jedan veliki međunarodni trgovački lanac – Eurospin, javlja Večernji list.

Riječ je, naime, o klasičnom talijanskom diskonteru s više od 1000 prodavaonica u Italiji i 80-ak u Sloveniji, s oko 7000 radnika, rekordnih 4,7 milijardi eura prihoda i 184 milijuna eura dobiti u 2017. 

To je daleko od vodećih 10 igrača u Europi, među kojima prednjači Schwarz grupa s Lidlom i Kauflandom u portfelju. No na kompetitivnom hrvatskom tržištu, na kojemu je 10 najvećih lani ostvarilo 38,7% ukupnih prihoda u maloprodaji i drži više od 80% tržišnog udjela, Eurospinov koncept „harddiskontera“ poput PennyMarketa, Aldija ili Hoffera, nekima će sigurno pomrsiti računicu. 

Specijaliziran za diskontnu prodaju prehrambenih proizvoda i svakodnevnu kupnju, Eurospin se od ostalih takmaca u Europi razlikuje po tome da prodaje isključivo svoje robne marke. U njegovim trgovinama nema klasičnih brendova koji se nalaze u ostalim trgovačkim lancima, već samo oni koje je njegov tim plasirao putem mreže odabranih partnera.
 

Idi na 24sata

Komentari 65

  • Na granici 06.12.2018.

    Ima da jadan narod bjezi iz lidla i kauflanda....ni robovi im nisu ravni...

  • Bangladeš_1 03.12.2018.

    Kad stignem odem u Eurospinu u Sloveniji. Sve je jeftinije i meso i sir i pašta (odlična a ne ove naše robne marke). Meso Perutnina file po 34 kn, Nara talijanska sa 12% koncentrata 2,50kn, 1 kg pašte 4,30 kn itd. Cijene prehrane i sredstava za čišćenje 20-30% niže, a kvaliteta ok.

  • BADGIRL_1 03.12.2018.

    Jcifubo j

Komentiraj...
Vidi sve komentare