To je to što me zanima!

Još nije gotovo: Korona se opet pojavila u našem susjedstvu

Ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs također je potvrdio da se epidemiološka slika u Sjevernoj Makedoniji, BiH i Srbiji pogoršava, rekavši da je vrlo moguće da se granica s Hrvatskom opet zatvori
Vidi originalni članak

U hrvatskom okruženju pojavila su se opet mini žarišta korona virusa.

Tako su u laboratoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu u protekla 24 sata testirali 94 uzorka. Dnevni avaz piše da je registrirano osam novih pozitivnih na Covid-19.

POGLEDAJTE VIDEO: U Rusiji se prezire liječnike

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Radi se o šest pacijenata u Tešnju, te po jedan u Sarajevu, u općini Novi Grad, i Kiseljaku - kažu. Tešanj posljednjih nekoliko dana bilježi rapidan rast broja oboljelih. U ovom gradu sada 114 zaraženih. 

Tešanj je treći grad u BiH, po broju zaraženih. Najviše oboljelih je u Banjoj Luci (618), te u Maglaju (146).

EPIDEMIJA NE JENJAVA Slovenija: Testirali 715 ljudi, njih pet zaraženo korona virusom...

Korona u Petrovaradinu

Nakon što je korona virus prošlog četvrtka registriran kod 28 ljudi u privatnom domu za stare u Petrovaradinu, u tom novosadskom naselju, u kojem se nalazi i nužni smještaj za izbjeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, zavladala je panika. Naime, kako za Alo kažu stanari, korona virus je potvrđen i kod njihove susjede zaposlene u domu u kojem je buknula zaraza, a potvrđeno je da je zaraženo i njeno troje djece.

Prema riječima susjeda, budući da djeca njihove susjede imaju blaže simptome, nalaze se na kućnom liječenju, a otac, koji još čeka rezultate, brine o njima.

POKAZALA STUDIJA Dvostruko veća prijetnja smrti od korona virusa za osobe s povišenim krvnim tlakom

- Očajni smo! Mi ne živimo u klasičnim stanovima, već u nekadašnjim uredima, pa smo u svakodnevnom kontaktu jedni sa drugima. Bojimo se da smo već zaraženi, samo još nismo imali simptome. Naša susjeda je u izolaciji u domu za stare, gdje se i zarazila, ali njena djeca, koja su također pozitivna, išla su u trgovinu i igrala se s drugom djecom dok su čekala rezultate - kaže jedan od stanara.

Korona u Sloveniji: 'Drugi val bliže nego se čini"

Glasnogovornik slovenske vlade Jelko Kacin je u nedjelju rekao kako borba protiv virus još nije gotova te kako se dio svijeta bori s drugim valom. Rekao da je da Sjeverna Makedonija dnevno zabilježi više od 120 slučajeva. Ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs također je potvrdio da se epidemiološka slika u sjevernoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji pogoršava, rekavši da je vrlo moguće da se granica s Hrvatskom, primjerice, zatvori.

- Naravno da je moguće. Nismo tako daleko da ćemo poduzeti akciju da zatvorimo granice svima koji dolaze iz Sjeverne Makedonije. Trenutno svi oni koji dolaze iz Sjeverne Makedonije, uključujući i Slovence, moraju u karantenu na 14 dana. 

SLUČAJ U KOPRIVNICI Prekinut niz: U Hrvatskoj jedan novooboljeli od korona virusa

U Sloveniji je u subotu objavljeno kako u zadnja 24 sata testiranjem 715 osoba potvrđeno pet novih zaraza koronavirusom, što je bio najveći broj novih dnevnih infekcija u zadnjih nekoliko tjedana.

Riječ je o 4 zaražene osobe u mjestu Jesenice i jednom slučaju u Ljubljani, objavila je slovenska vlada.

Kako prenose slovenski mediji, u tim slučajevima riječ je o "importiranju" virusa iz inozemstva, ili zarazi slovenskih državljana koji su boravili u inozemstvu, a svi kontakti s oboljelima koji su utvrđeni stavljeni su u karantenu i pod epidemiološki nadzor.

Usprkos najavama o nekim novim ograničenjima Slovenija je ipak odlučila proširiti popis "epidemiološki sigurnih zemalja". Na njemu su dosad bile samo Hrvatska, Mađarska i Austrija, a od ponedjeljka u Sloveniju će bez karantene moći ulaziti i državljani i rezidenti iz Njemačke, Grčke, Švicarske, Bugarske, Cipra, Češke, Estonije, Finske, Islanda, Latvije, Litve, Lihtenštajna, Norveške i Slovačke.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • 08.06.2020.

    Tko normalan još može vjerovati u scenarij sa pandemijom ??? u Americi to više nitko i ne spominje ,a također i u ostalim zemljama gdje vladaju pobune i okupljanja.

  • Usora1 08.06.2020.

    iduca cetiri tjedna su kljucni..... a poslije moze i novi val....

  • rijetko kulturan 08.06.2020.

    Da su pametni, zatvorili bi granice s Hrvatskom jer se Izbosne prešetavaju na dnevnoj bazi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare