To je to što me zanima!

Još traže nestalu podmornicu: Vjeruje se da im je eksplodirao torpedo, to se dogodilo i Kursku

Indonezija je već zatražila pomoć australskih spasilaca, ali čak i ako podmornicu nađu na dnu mora, situacija će biti ekstremno teška
Vidi originalni članak

Sve je manje nade da će indonezijska podmornica s 53 člana, koja je nestala u srijedu u vodama sjeverno od Balija biti pronađena. Uočena je jedna naftna mrlja na mjestu na kojem je podmornica zaronila, ali osim toga nije pronađen nijedan drugi trag podmornice KRI Nanggala-402. Kao i većina podmornica, tako i ova nije predviđena da može izdržati više od nekoliko stotina metara pod vodom.

Kako kaže jedan od najboljih australskih stručnjaka za podmornice, prognoze za sudbinu 53 mornara su vrlo pesimistične.

- Puno stvari može krenuti krivo u podmornicama. Ako podmornica doživi nesreću na moru, vrlo često završi katastrofalno loše. Podmornice mogu zaroniti par stotina metara, sve dublje od toga za njih može biti pogubno i često u takvim nesrećama nema preživjelih - kaže Marcus Hellyer, za 9news.com.au.

SUDJELOVALA U VOJNOJ VJEŽBI Indonezijska podmornica s 53 mornara nestala je kod Balija

Indonezija je već zatražila pomoć australskih spasilaca, ali čak i ako podmornicu nađu na dnu mora, situacija će biti ekstremno teška.

- Spasilačke misije podmornica su vrlo riskantne i opasne. Čak i kao netko od posade preživi, ako nađete podmornicu, nekako trebate spasioce poslati do mjesta nalaska, a to je iznimno teška operacija - nastavlja Hellyer.

KRI Nanggala-402 je napravljena u Njemačkoj 1981. godine, a kako navodi 9news.com.au, postoji mogućnost da se slučajno detonirao jedan torpedo na podmornici, što je ista stvar koja se dogodila podmornici Kursk 2000. godine kada je potonula u vodama Barentsova mora. 

Prema općeprihvaćenoj teoriji, vodikov peroksid procurio je u prednju sobu s oružjem Kurska, što je dovelo do eksplozije torpeda.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • x00x 22.04.2021.

    da da.. torpedo sam od sebe eksplodirao... opet malo zataskavanja ko na kursku

  • Korisnickoime12 22.04.2021.

    Proizvodnja, druga smjena u Rusiji. Jadni ljudi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare