To je to što me zanima!

Josip (10) ima rak pluća, on i njegova majka trebaju pomoć

Prije tri mjeseca Josipu iz Dinjevca nadomak Pitomače su dijagnosticirali rak pluća. On i majka žive od 300 kuna dječjeg doplatka. Trenutačno se liječi u bolnici
Vidi originalni članak

Kad su prije tri mjeseca mom Josipu dijagnosticirali rak pluća, doslovce su mi se od šoka odrezale noge. Jedino na svijetu imam njega i stoga strijepim nad njim i svakodnevno ga obilazim u bolnici, kazala nam je kroz suze majka 10-godišnjeg Josipa iz Dinjevca nadomak Pitomače. 

Nakon prva tri ciklusa kemoterapija, Josipu se malo popravilo zdravstveno stanje te je nekoliko dana proveo s majkom kod kuće. No, kako se radi o opakoj i podmukloj bolesti koja ne miruje, njegovo se zdravstveno stanje pogoršalo te je ponovo vraćen u bolnicu. Od utorka je krenuo na četvrti ciklus kemoterapije u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici. 

Prognoze liječnika su optimistične

Samohrana majka Ivanka nije ni u najgorem scenariju mogla pretpostaviti da se jak i učestali kašalj uz povišenu temperaturu, umjesto, kako je pretpostavljala viroze, "pretvorio" u zloćudnu bolest. Prema majčinim riječima liječnici su pri dolasku u Klaićevu, Josipu planirali odstraniti tumor, ali ga je opaka bolest previše iscrpila i nije dolazio u obzir nikakav operativni zahvat. Nakon prvotnog šoka, slomljenu majku su donekle iz depresije "podignule" prognoze liječnika, koje su, kako nam je kazala, optimistične i sve govori u prilog da će se Josip oporaviti. 

Bolesni dječak se dobro nosi s opakom bolešću. Tome pridonosi i činjenica da Josip, koji je učenik 4. razreda osnovne škole, u Klaićevoj redovito, kada mu zdravstveno stanje dozvoljava, pohađa nastavu. 

Pokrenuli humanitarnu akciju

Prema riječima Josipove majke njemu, ali i svoj djeci koja se nalaze u Klaićevoj, puno znači što mogu pohađati nastavu jer im to ulijeva optimizam da će se izliječiti i uskoro vratiti u normalnu životnu kolotečinu, koju su morali napustiti zbog opake bolesti. 

Majka hrabrog dječaka je samohrana i živi u Dinjevcu od 300 kuna dječjeg doplatka jer je nezaposlena. Redovito se javlja na HZZ, ali posla nema. Stoga su u općini Pitomača, saznavši za Josipovu bolest pokrenuli humanitarnu akciju koju provodi "Centar za obitelj Pitomača" , a voditeljica je Marijana Fel. Do je za Josipa prikupljeno 600.000 kuna. 

Prema prognozama liječenje će trajati najmanje godinu dana, a nezaposlena majka Ivanka koja se redovito javlja na burzu i traži bilo kakav posao, želi svaki dan provesti uz svog anđela. Majka se cijelo vrijeme nalazi u Zagrebu kod obiteljskih prijatelja, ali ni oni ne mogu više pomagati 40-godišnjoj ženi.

Ako želite pomoći bolesnom dječaku i njegovoj majci, ovo su podaci posebnog žiro računa otvorenog u Zagrebačkoj banci:

'Centar za obitelj Pitomača' s naznakom - Za Josipa Frigana 

IBAN:  HR8123600001501601786 

BROJ RAČUNA: 1501601786 

SWIFT: ZABAHR2X 


Idi na 24sata

Komentari 51

  • vulgarac 11.03.2015.

    Sa čime oni preživljavaju mjesec dana, gamad iz vlade i sabora poždere u par minuta, a svi masni ko svinje. pa mater vam *****.

  • MirelaGelo-Nakić 11.03.2015.

    Poštovani, javljam se u svezi pomoći za malog Josipa Frigana koji ima karcinom pluća, već sam uplatila na račun koji je stavljen u ZABI ali bih Vas molila da se stavi i privatni račun majke da mogu i njoj uplatiti , hvala

  • Didi219 11.03.2015.

    I onda se gospon Pauk zali da mu je 16.000 kuna place premalo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare