To je to što me zanima!

Josip Friščić: Pa Šuker je banci najbolja mušterija...

Borislav Škegro kaže da u rebalansu proračuna koji je na završnoj doradi nije ključan porez na aktivu banaka. Na dogovore će doći i J. Frščić
Vidi originalni članak

Predsjednik HSS-a, Josip Friščić kazao je u petak kako su oni koji ostvaruju profit dužni dio tog profita dati kao doprinos za financijsko stabiliziranje države u krizi. Time je na neki način potvrdio da uvođenje poreza na banke guraju koalicijski partneri HSS i SDSS.
- Nisu svi protiv poreza na banke, mišljenja o toj temi su podijeljena. Vidjet ćemo za što ćemo se opredijeliti nakon što nam prezentiraju podatke - rekao je Friščić. Dodao je kako su svoj doprinos krizi dali građani, umirovljenici i zaposleni pa bi trebali i oni koji i za vrijeme krize dobro posluju i ostvaruju profite. Friščić je uvjeren da su najave o rastu kamata samo priče kojima se straši narod. Napao je i ministra financija Ivana Šukera rekavši da se on neće imati gdje više zaduživati ako se uvede porez na banke.
- Šuker je njima najbolja mušterija. Što je rupa u proračunu veća, to potraživanja ima više - ustvrdio je Friščić.

ŠKEGRO: REBALANS BI MOGAO BITI ZA PAR DANA
Savjetnica Sandra Švaljek je rekla da su svaki novi porezi opterećenje za gospodarstvo te je dodala da su dali svoje najbolje savjete, no da političari trebaju o tome odlučiti u miru. Borislav Škegro smatra da u rebalansu nije ključan porez na aktivu banaka i da će se svakako dirnuti u rashode kojih ima puno, ali da će se pokušati osigurati što veći prihodi. Škegro kaže da nam pomoć MMF-a nije potrebna i da se sami možemo nositi sa svojim problemima. Rebalans bi mogli predstaviti za nekoliko dana.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • mmarek10 20.08.2010.

    sad smo ga tek nadrapali

  • MajstorFantaz 20.08.2010.

    Ma super Škegro če nam sigurno to pošteno odradit... http://www.youtube.com/watch?v=eII6u50UCVI&feature=search

  • tužni šokac 20.08.2010.

    aaaa jooj koji idiot nama pravi program oporavka dali se vo možda sjećate ovog glavonje u božju mater sve

Komentiraj...
Vidi sve komentare