To je to što me zanima!

Josipović će tražiti olakšice za ljude koji su dužni bankama

Raspravljat će se o više modela, kao što je uvođenje mogućnosti osobnog bankrota - sustava u kojem država pomaže zaduženim građanima da se financijski oporave
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović ovog će tjedna sazvati sjednicu Vijeća za socijalnu pravdu s fokusom na temu dužničke krize građana. O krizi će govoriti istaknuti stručnjaci, a Josipović će predložiti nekoliko praktičnih mjera kako se kriza može ublažiti.

Večernji list doznaje kako predsjednik sa svojim savjetnicima želi raspraviti mogućnost uvođenja svojevrsnih olakšica za one građane koji krizu najteže podnose. Među ostalima to se odnosi na ljude koji imaju kredite u švicarskim francima, sredovječne nezaposlene koji imaju slabu perspektivu da nađu posao, te na one u posrnulim sektorima gospodarstva. 

Pri tome će se raspravljati o više modela, kao što je uvođenje mogućnosti osobnog bankrota - sustava u kojem država pomaže prezaduženim građanima da se financijski oporave uz svojevrstan plan sanacije osobnih financija.

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 63

  • ovcaizbizovca 19.03.2013.

    Sad se sjetio sirotinje pred kraj mandata!

  • zdepar 19.03.2013.

    oličenje nesnalažljivosti, izuzetna nesposobnost za shvaćanje realnog, vrlo upitno obrazovanje - previše gafova iz oblasti prava, idealan partner inertnoj i nesposobnoj vladi

  • zof 19.03.2013.

    Ove olakšice dužnicima sliče mi na jedan vic. Išao čovjek samljeti žito i na magarca natovario 4 vreće. Magarac padne na pod od težine. Vidi čovjek da je magarcu teško, digne jednu vreću i stavi je sebi na leđa. Magarac ustane. Čovjek onda sa vrećom na leđima sjedne na magarca. Magarac padne. A čovjek (Josipović, Milanović...) mu kaže: "Nezahvalna životinjo !!! Uzeo sam jednu vreću na svoja leđa, olakšao ti teret, a ti opet glumiš da ti je teško !! " Eto..

Komentiraj...
Vidi sve komentare