To je to što me zanima!

Josipović pomaže sindikatima da se referendum ipak provede

Vilim Ribić, koordinator sindikalnih središnjica, rekao je kako je predsjednik Josipović prihvatio sindikalnu zamolbu za posredovanjem prema Vladi i Saboru
Vidi originalni članak

Sindikalni čelnici koji su na Pantovčaku razgovarali s predsjednikom Josipovićem rekli su kako će Josipović posredovati prema Vladi i Saboru u vezi njihovih zahtjeva da se poštuje volja građana koji su podržali organiziranje referenduma o izmjenama Zakona o radu. Potaknut će da se zakonski omogući jednostavnija provedba referenduma. Vilim Ribić, koordinator sindikalnih središnjica, rekao je kako je Josipović prihvatio sindikalnu zamolbu za posredovanjem jer je zainteresiran za društvenu stabilnost i rješavanje problema. Pričali su o načinu na koji bi se postavilo novo referendumsko pitanje, koje ne bi proturiječilo odluci Ustavnog suda, ali bi zadovoljilo osnovne ciljeve sindikata. Na sastanku su razgovarali i o prijedlogu Josipovića da se u Hrvatskoj uspostave radni sudovi, što sindikati podržavaju, piše HRT.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nostradurus 05.11.2010.

    Ma čisto mlaćenje prazne slame. Sindikati bi trebali tražiti potpisivanje peticije reformu monetarnog sustava prema ostvarivom planu (sites.google.com/site/financijskisustav/izlaz-iz-krize). Time bi se naša država smanjila buduća zaduženja tri puta i omogućila razvoj privrede. Da to je ono što nam treba, a ne ovo.

  • oglasavaj-info 05.11.2010.

    Cijela ta stvar s referendumom je zaguljena. Vlada je pokazala krajnju neozbiljnost. Sindikati potrosili i vrijeme i novac i ljude..a vlada u jednoj minuti povukla referendumsko pitanja. Sutra vlada moze zeljete donijeti neki novi glupi zakona..a sindikati am jovo nanovo skupljati potpise a vlada opet " a jesmo ih" skinuti sa rasporeda donosenje zakona iz potpisno-referndumskog pitanja.

  • komentatorv2 05.11.2010.

    vrhunac populizma. podilaženje niskim strastima. zar je to Prav DA koja je obećavana i zar je to služben stav PROFESORA PRAVA, tj. činovnika trenutno na mjestu predsjednika republike? još jednom, referendum o izmjenama ZOR-a neće se održati jer je taj prijedlog zakona povučen iz saborske procedure, dakle referendum postaje bespredmetan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare