To je to što me zanima!

Josipović: Hrvatska neće slati vojsku u borbu protiv ISIL-a

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Hrvatska je dio međunarodne koalicije u borbi protiv te terorističke skupine u političkom smislu, rekao je predsjednik i dodao da vojsku ne namjeravamo slati
Vidi originalni članak

Hrvatska neće slati vojsku u borbu protiv ISIL-a, rekao je hrvatski predsjednik Ivo Josipović u New Yorku. Dodao je da je Hrvatska dio međunarodne koalicije u borbi protiv te terorističke skupine u političkom smislu.

- Hrvatskoj javnosti treba jasno reći mi niti imamo vojsku ondje, niti je namjeravamo slati, niti smo angažirani ni na koji drugi način - rekao je Josipović. SAD je, podsjetimo, objavio da je Hrvatska jedna od pedesetak članica međunarodne koalicije koja će se pod vodstvom Amerikanaca suprotstaviti džihadistima. No ipak još uvijek nije jasno na koji bi se način Hrvatska trebala uključiti. Josipović tvrdi da mi vojsku nećemo slati što je i za očekivati budući da niti Amerika neće slati kopnenu vojsku. Amerika je u borbu protiv ISIL-a poslala bespilotne letjelice, a što se tiče kopnenih snaga zasad je to prepustila arapskim zemljama. SAD je također poručio da naglasak treba biti na tome da ISIL pobijede muslimanske zemlje. 

Hrvatska još ne zna koja joj je uloga u borbi protiv ISIL-a

Hrvatski ministar obrane Ante Kotromanović rekao je u ponedjeljak na primopredaji oklopnih vozila koje je SAD dao Hrvatskoj, da Hrvatska još ne zna koja je točno njezina uloga u obrani protiv ISIL-a, ali da mi možemo pomoći slanjem humanitarne pomoći ili pak opreme i oružja. 

Idi na 24sata

Komentari 86

  • MI-MA 23.09.2014.

    Smiješna čovjeka i neznam već kakvih izjava. Do jučer nije jni znao da se i mi borimo protiv nekih islamista.

  • KaĿea 23.09.2014.

    Ovo je pametna odluka. Možda jedino da smo poslali tamo one trule MIG-ove da ih se riješimo.

  • crazy mind 23.09.2014.

    hrvatska-mala zemlja za male predsjednike. tako nam je i franjo govorio "necemo prihvatiti diktate svjetskih mocnika" onda klinton posalje olbraiticu kad ono slijedeci dan nas prezidente potpisuje sve sto stave pred njeg. toliko o dosljednosti hrvatskih predsjednika pa nesmije ni ivek odskakati od prosjeka

Komentiraj...
Vidi sve komentare