To je to što me zanima!

Josipović je u Turkmenistan poveo i čelnike brojnih tvrtki

Josipović će uz razgovor s turkmenistanskim kolegom obići luku Turkmenbaši, u koju stižu brodovi iz Uljanika, a poveo je i čelnike tvrtki kako bi jačali suradnju
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović otišao je u dvodnevni državni posjet Turkmenistanu gdje će  prvog dana s kolegom Gurbangulijem Berdimuhamedovim voditi službene razgovore. Predsjednik će u srijedu obići i luku Turkmenbaši, u koju će u listopadu stići dva broda koja Uljanik gradi za naručitelje u Turkmenistanu. Posjetit će i naftnu rafineriju u gradu. 

Uz potpisivanje bilateralnih sporazuma o gospodarskoj i kulturnoj suradnji, Josipović je sa sobom poveo i brojno gospodarsko izaslanstvo. Organizirat će i Turkmensko-hrvatski poslovni forum na kojem će predstaviti brojne hrvatske tvrtke. Uz Josipovića su u Turkmenistan otišli i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić te Joško Klisović, zamjenik ministrice vanjskih poslova.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Frenki62 30.04.2014.

    Presjedniče ako želiš dobro Hrvackoj onda ostani tu Molimote

  • smilodon 29.04.2014.

    jel to ona država u koju je stvorio predsjednik Nijazov autoritarni vođa i poznat po izrazito jakom kultu ličnosti. Grad Krasnovodsk koji se nalazi na obalama Kaspijskog jezera, preimenovao je u Turkmenbaši sebi u čast, uz to što je već ranije svojim imenom i imenima članova svoje najuže obitelji, nazvao nekoliko škola, zračnu luku, pa čak i meteor. Tradicionalnu tukmensku riječ “čorek” (u hrvatskom značenju kruh), 2002. godine je preimenovao u Gurbansoltan edzhe - ime svoje pokojne majke. Lik predsjednika Turkmenbašija nalazi se na svakoj novčanici, dok njegovi golemi portreti vise diljem Turkmenistana, posebice na državnim zgradama i velikim gradskim avenijama. Spomenici koji prikazuju njega i njegovu majku razasuti su svuda po zemlji.

  • efteling 29.04.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 2 teže opomene u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare