To je to što me zanima!

Josipović: Kroz ove postupke može se ispitati svačija uloga

Josipović vjeruje da su istrage "visokog ranga" moguće ne samo zbog političke volje vladajuće elite već i zbog toga što se promijenila čitava društvena klima u državi
Vidi originalni članak

Pravosuđe tek treba ocijeniti je li Ivo Sanader vrh korupcijske hobotnice ili nije, rekao je predsjednik Ivo Josipović u intervjuu za Novi list. Kazao je i da, u trenutku kada se prije godinu dana kandidirao za predsjednika, nije bio svjestan do kuda seže korupcija u državnim tijelima.

Hrvatska je, nažalost, visoko korumpirana država kojoj je nužno potreban zaokret, nova pravednost i potpuno neovisno pravosuđe i policija, smatra Josipović te dodaje da je taj proces jačanja neovisnosti pravosudnih tijela i policije sada evidentan. 

Vjeruje i da su istrage "visokog ranga" moguće ne samo zbog političke volje vladajuće elite već i zbog toga što se promijenila čitava društvena klima. Dodaje da je promjena koja dolazi toliko duboka da je nitko ne može zaustaviti. Tko bi pokušao zaustaviti te procese bio bi pometen s političke scene, kaže Josipović.

Upitan vjeruje li da premijerka Kosor i ministri nisu ništa znali, predsjednik napominje da se svima na političkoj sceni može prigovarati zašto nisu bili oprezniji i dodaje da se kroz ove postupke otvara prilika da se preispita svačija uloga.

Više pročitajte u Novom listu.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • nikad lijevo 19.12.2010.

    Alternativa postoji.Citajte hakave.org. Znat ce te vise.

  • afrikanac 18.12.2010.

    Uloga? Kakve uloge gospodine Josipovicu? Ovo nije film mada Hrvatska danas jako podsjeca na horror. Treba ispitati svaciju ODGOVORNOST za genocid nad hrvatskim narodom koji je u toku. Nije to onaj tipicni genocid masovnim ubijanjem ljudi. U HR je tihi genocid u toku. Sprecavanjem radjanja novih generacija. Nestale firme , nema posla , nema papice niti za jednoga a kamoli za cijelu obitelj. Od 90-tih kraci smo za oko 250 000 ljudi. Izumiremo stopom od 12 000 ljudi godisnje a ta ce stopa ubrzo i narasti.

  • drug Tito_1 18.12.2010.

    i ti si prste umakao s nekima......

Komentiraj...
Vidi sve komentare