To je to što me zanima!

Josipović na Oxfordu: Želimo što prije postati dio eurozone

Govorio je i o odnosima Hrvatska sa susjedima istaknuvši kako je rješavanje sudbine nestalih iz Domovinskog rata ključno za normalizaciju odnosa i suradnju
Vidi originalni članak

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović održao je predavanje o hrvatskoj vanjskoj politici na Oxfordu, jednom od najprestižnijih svjetskih sveučilišta. Rekao je kako Hrvatska što prije želi ući i u eurozonu.

- Mi još ne ispunjavamo uvjete za priključenje euru, ali želimo ih ispuniti što prije. Hrvatsko gospodarstvo već je usko povezano s Europom i to je naša budućnost, istaknuo je Josipović. 

Prema Josipovićevim riječima, širenje Europe ne bi smjelo stati na hrvatskim granicama, prenosi HRT.

Govorio je i o odnosima Hrvatska sa susjedima istaknuvši kako je rješavanje sudbine nestalih iz Domovinskog rata ključno za normalizaciju odnosa i buduću suradnju Hrvatske sa zemljama u susjedstvu.

Josipović više dana boravi u Velikoj Britaniji, a susreo se s najvišim predstavnicima britanske vlasti.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Leonardo323 26.05.2013.

    Cuj on jedva ceka,,a i Cameron neki dan komentiro da je to povijesni uspjeh,,ma kome vi solite pamet,,,ko je imao kakve koristi od EU to je sve cionisticki pokret,da bi nas zarobio,kad udemo tek onda cemo vidjet sta je kriza,,place ce ostat iste,,a cijene ceju skocit duplo sa sto eura neces moc u wc se normalno popisat..pa pogledajte njemce ona Merkelica je stvorila povijesne uspjehe sto se tice poslovanja i svega samo misli na onu svoju debelu guzicu..a mi od ovakvih papaka od politicara nemozemo nist bolje ocekivat,,,kao sto mamic kaze to je zlo..

  • 25.05.2013.

    Zeko skoči, pa reci hop. Za ulazak u eurozonu REFERENDUM !!!!!

  • ice_man 25.05.2013.

    bio sam za EU ali Euro ce od mene dobiti jedno veliko NE!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare