To je to što me zanima!

Josipović: Najgrublji spomenik zla u Hrvatskoj je Jasenovac

Sjećanjem na žrtve holokausta pokazujemo naše nemirenje sa stravičnim zločinom i ideologijom zla i mržnje koja nije zaobišla ni Hrvatsku, rekao je Josipović u Saboru
Vidi originalni članak

Prisjećanje na više od šest milijuna Židova i ostale žrtve najvećeg sustavnog genocida u povijesti jest i mora ostati trajno upozorenje na očuvanje demokratskih vrijednosti i vladavina prava, rođenih iz žrtava holokausta, poručio je u Saboru predsjednik Ivo Josipović povodom međunarodnog Dana sjećanja na žrtve holokausta. Istaknuo je kako je za demokraciju najveća opasnost ravnodušnost prema bližnjem. 

- Sjećanjem na žrtve holokausta pokazujemo naše nemirenje sa stravičnim zločinom i ideologijom zla i mržnje koja nije zaobišla ni Hrvatsku - rekao je predsjednik. Dodao je kako je Jasenovac najgrublji i najveći spomenik zla koje je vladalo i u Hrvatskoj te da to zlo ne smijemo zaboraviti.

- Hrvatski narod se nasuprot zločinačkom ustaškom pokretu većinski opredijelio kao antifašistički - kazao je Josipović i upozorio da i danas svjedočimo mržnji na stadionima što pokazuje da nismo naučili sve povijesne lekcije. 

Idi na 24sata

Komentari 197

  • orgija 31.01.2013.

    jasenovac je za osudu kao i ovo zadnje proterivanje srba iz hrvatske! povijest se ponavlja samo da mi opet za nekih 10 godina neprodemo blajburg!

  • AntunNikić 29.01.2013.

    Pa nemože nam biti gore nego danas

  • AntunNikić 29.01.2013.

    Građani danas milijun puta gore žive nego oni u jasenovcu i bilo bi dobro da krenete radit za građane a ne za jasenovac jel ljudi ostaju bez kuća i hrane i zato pokrenite se da narodu bude bolje jel za to ste izabrani. Hvala

Komentiraj...
Vidi sve komentare