To je to što me zanima!

Josipović: Ne primjenjujte silu prema prosvjednicima

Ministar Karamarko tvrdi: Policija nije prekoračila ovlasti u Varšavskoj i upotrijebila silu. Samo je asistirala. Josipović će tražiti izvješća nadležnih
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović reagirao je na uhićenja prosvjednika u Varšavskoj ulici. Njegov Ured zatražit će izvješća svih nadležnih oko zbivanja u Varšavskoj. Rekao je kako treba voditi brigu o načinu postupanja prema prosvjednicima.
- Bez obzira na to ima li zakonske osnove za policijskom intervencijom mora se uzeti u obzir razmjernost u postupanju prema građanima. Pozivam policiju da se drži tog načela i da ne primjenjuje silu ako nema aktivnog otpora prosvjednika - rekao je za Jutarnji list Ivo Josipović. Dodaje da ga zaprepašćuje kako nakon odluke Gradske skupštine gradska tijela započnu s provedbom odluke na koju je Skupština stavila moratorij. Ivo Josipović je kao vijećnik SDP-a kod glasovanja za projekt Cvjetni bio suzdržan.

KARAMARKO: POLICIJA NIJE PRETJERALA VEĆ ASISTIRALA
Policija nije pretjerala s uporabom sile u Varšavskoj ulici, kazao je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko prije sjednice Vlade. Na primjedbu da je prosvjed bio prijavljen, rekao je da to nema veze, jer je policija samo asistirala na zahtjev Grada Zagreba odnosno njegovog ureda za graditeljstvo, a sve kako bi se moglo prići gradilištu. Tvrdnje oporbe da je u centru Zagreba izvanredno stanje okarakterizirao je kao nepotrebno pretjerivanje. Izvijestio je i da se prosvjednici 'puštaju sukcesivno i odvode kod suca za prekršaje'.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • konjina 15.07.2010.

    krupnom sumljivom kapitalu u sprezi političke mafije

  • plavi cvijet 15.07.2010.

    Oni koji su do sada mogli zahtijevati da institucije odrade posao i da nas se obavijesti o čemu se tu radi, nisu reagirali. Svi bi oni bili dobri i pošteni, ali da se nitko ne mješa. Zato nam i je ovako i to na svim poljima.

  • stari mudrac 15.07.2010.

    izgleda da krupni kapital i mafija imaju i više tipkovnica i vremena, pa lupaju minuse.

Komentiraj...
Vidi sve komentare