To je to što me zanima!

Josipović: Ne znači da smo preko noći postali netolerantni

Nikako ne bih pristao na kvalifikaciju da su svi oni koji su glasali 'za' netolerantni, fašistoidni ili građani koji ne trpe druge, istaknuo je predsjednik Ivo Josipović
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović smatra kako ishodi referenduma održanog u nedjelju ne znače da je Hrvatska preko noći postala netolerantno društvo. Dodao je kako se svi trebamo suočiti i riješiti stvarne probleme, tj. siromaštvo, besperspektivnost i nezaposlenost.

Josipović smatra kako treba biti oprezan s ocjenom da je Hrvatska s izglasanim "za" dobila desni ultrakonzervativni pokret, koji bi mogao imati utjecaj na političkoj sceni. Istaknuo je kako se na referendumu izjašnjavalo o svjetonazorskom pitanju vezanom za tradiciju u našem društvu. 

'Možda je prevagnula tradicija i osjećaj tradicionalnosti'

- Nikako ne bih pristao na kvalifikaciju da su svi oni koji su glasali 'za' netolerantni, fašistoidni ili građani koji ne trpe druge. Rekao bih da je možda ipak prevagnula tradicija i osjećaj tradicionalnosti. A, to što on ima za posljedicu nešto što možda većina nije željela isto također treba uzeti u obzir - kazao je predsjednik u ponedjeljak na svečanoj dodjeli stipendija Zaklade Adris kada je odgovarao novinarima.

Idi na 24sata

Komentari 134

  • marijaterezija2 02.12.2013.

    Gospodine predsjedniče kao umirovljenica i invalid ne osječam se diskriminirano, ja jesam diskriminirana.

  • bubamara2103 02.12.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • ogulin 02.12.2013.

    Još malo bit ćemo netolerantni i prema tebi i adioooooooo!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare