To je to što me zanima!

Josipović: Njemački političari izjavama samo žele motivirati

Glasovi koji se čuju od pojedinih političara u Njemačkoj i Austriji ponajprije su znakovi upozorenja da učinimo ono što i sami znamo da moramo, kaže Josipović
Vidi originalni članak

Izjave njemačkih i austrijskih političara koji smatraju da Hrvatska još nije spremna za ulazak u EU nisu izraz nepovjerenja prema Hrvatskoj, nego motivacijske izjave, rekao je predsjednik Ivo Josipović koji smatra da je za Hrvatsku najvažnije izvješće o napretku. 

- A to je izvješće najpovoljnije do sada. Naravno, i sami znamo da ima onih stvari koje moramo dovršiti i ja sam siguran da Hrvatska dobro napreduje. Glasovi koji se čuju od pojedinih političara u Njemačkoj i Austriji, koji izražavaju sumnju da bi Hrvatska mogla neispuniti uvjete su, rekao bih, ponajprije znakovi upozorenja da učinimo ono što i sami znamo da moramo učiniti - rekao je Josipović novinarima u Uredu Predsjednika. 

Josipović je podsjetio da je Hrvatska od samog početka pristupnog procesa imala veliku podršku Njemačke i Austrije, zbog čega je uvjeren da nije riječ o izrazima nepovjerenja, nego o motivacijskim izjavama.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • recina 16.10.2012.

    ne razumijem ovu izjavu kad mi netko kaze da me ne zeli u svojoj kuci znaci meni je sad motivacija da ja udem na silu ili kako triba da razumim ovu izjavu gosp. predsjednika.

  • ludom 16.10.2012.

    Gospodin predsjednik zaboravlja bitnu činjenicu, njemac valjda želi reći da RH ako želi u EU mora biti pravno i civilizacijski organizirana, gdje vladaju zakon i red, a mi to zahvaljujući u velikoj mjeri vama svima koji vodite ovu zemlju, nismo. Zar vi mislite da narodu možete servirati takve stjupidne izjave, kao da mi ne znamo što je nijemac mislio reći. Samo izveo je to diplomatski jer vam ne može sasuti istinu u facu.

  • Zdenko Golub 16.10.2012.

    Predsjednik dobro izvrče činjenično stane. Njemci svojim izjava ne žele motivirati već kritizirati, a toga se i kada uđemo, ako uđemo, nadajmo sve više. Ulaskom u EU zaboravimo na neovisno upravljanje bilo čime u RH.

Komentiraj...
Vidi sve komentare