To je to što me zanima!

Josipović poziva na izbore, u BiH glasovalo tek 600 Hrvata

To je iznimno važno, ne samo na simboličkoj razini, nego zato što i ulazimo u proces odlučivanja u Europskoj uniji. Izaberimo one za koje mislimo da su najbolji
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović očekuje da će izlaznost na izbore za EU parlament biti "pristojna". Pozvao je građanke i građane da "kao Europljani izaberu zastupnike u Europski parlament", piše Večernji list.

- To je iznimno važno, ne samo na simboličkoj razini, nego zato što i ulazimo u proces odlučivanja u Europskoj uniji. Izaberimo one za koje mislimo da su najbolji - poručio je predsjednik.

U BiH glasalo tek 600 ljudi

Hrvati u BiH već su danas mogli glasovati za hrvatske zastupnike u Europskom parlamentu. Birališta su zatvorena u 19 sati, a glasalo je tek oko 600 birača.

Nije bilo nepoštivanja predizborne šutnje

GONG je izvijestio da je prvi birački dan u inozemstvu protekao bez dojava o nepravilnostima.

- Sudeći prema malobrojnim pozivima građana u GONG, u Hrvatskoj se poštuje izborna šutnja koja će trajati do nedjelje u 19 sati, priopćili su iz GONG-a.

Idi na 24sata

Komentari 199

  • bozidar vesic 22.05.2013.

    Neces ni ti dugo!!!a znasi zasto ????

  • BARUH 15.04.2013.

    Gospodine Predsjedniče Možete slati i pismene pozive možete ih i osobno uručiti ljudi će sve manje izlaziti na izbore. Nakon što je pučanstvo države imalo priliku vidjeti koliko besramne plaće primaju zastupnici u saboru dobro je da uopće itko izađe na izbore. Gospodine predsjedniče; nitko pa ni vi nebi si smio dozvoliti plaću veću od 2000 Eura. Svaka plaća koja prelazi taj iznos zloporabaje položaja. Ali kad u Hrvatskoj bude minimalac između 800 i 1000 Eura onda si smijete dozvoliti ovakvu bahatost. Ako uskoro nešto drastično ne promjenite uskoro ćete vi biti oni koji biraju i oni koji se biraju, po sistemu Kadija te tuži Kadija ti sudi. Pitam se kako uopće imate obraza zvati ljude na izbore. Ma za koga da glasujemo da biramo lopova ili prevaranta?

  • krapinek 15.04.2013.

    oni iz BiH trebaju izaći na EU izbore kad budu u EU.

Komentiraj...
Vidi sve komentare