To je to što me zanima!

Josipović priseže u odijelu hrvatskih modnih dizajnera

Odijelo koje će nositi Ivo Josipović na inauguraciji dizajnirala sisačka modna kuća. Odijelo je stajalo oko 7500 kuna. Prvu damu obući će Estare Culto
Vidi originalni članak

Na svečanoj inauguraciji za trećeg hrvatskog predsjednika Ivo Josipović će nositi klasično crno odijelo koje je za njega dizajnirala Nataša Strmecky, glavna dizajnerica sisačke modne kuće Siscia. Preko njega će imati dugački crni kaput od kašmira, a tamnu kombinaciju vjerojatno će 'razbiti' svjetlijom kravatom. Odijelo načinjeno od najfinijeg materijala stajalo je oko 7500 kuna. Josipovićeva supruga Tatjana odjenut će haljinu Dalibora Bettija za Estare Culto, čiju je ljubičastu kreaciju nosila i u izbornoj noći. Taj dvodijelni komplet je stajao oko 2000 kuna, a koliko će stajati haljina ne zna se. Dugogodišnja šefica Protokola Predsjednika, Milada Privora ističe da se svi na inauguraciji moraju držati pravila - što svečanije i što tamnije, a treba voditi računa i o cipelama. Naglašava kako cipele u špic s viskom petom ne dolaze u obzir jer su one odlika estradnog, a ne diplomatskog odijevanja. Privora dodaje kako je prva dama ne smije imati previše nakita, dok je elegantna torbica na ramenu obvezna. Vjeruje da će se gospođa Josipović pridržavati tih pravila i biti usklađena sa svojim suprugom. Njihova kćer Lana, kao 18-godišnjakinja, ne bi smjela forsirati klasiku već bi trebala odjenuti mladenačku haljinu koja odgovara njenim godinama i ravne cipele, nikako štikle. Pozornica na Markovom trgu bit će diskretno ukrašena amarilisima, o čemu brine poznati akademski slikar, scenograf i 'umjetnik za cvijeće' Saša Šekoranja.

PREDSJEDNIK ĆE PRISEGNUTI S RUKOM NA USTAVU
Program inauguracije počinje u četvrtak u 11.55 sati. Nakon što Grički top označi podne državnu himnu izvest će zborovi Ivan Goran Kovačić i Zvjezdice. Potom će predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović prisegnuti pred Ustavnim sucima, držeći lijevu ruku uzdignutu u visini ramena, a desnu na Ustavu. Nakon prisege obratit će javnosti prigodnim govorom.

GRAĐANI MOGU DOĆI NA MARKOV TRG SAMO PJEŠICE
Zagrebačka policija upozorava vozače da će, zbog svečane inauguracije, u četvrtak uspostaviti privremenu regulaciju prometa. Vožnja će biti zabranjena svim ulicama i trgovima na području Gornjeg Grada, u Mesničkoj, u Pierottijevoj i Ulici I. Kršnjavoga od Kačićeve do Savske sve do 17 sati. Za vrijeme prolaska kolone vozila s visokim uzvanicima iz drugih država zaustavljat će promet na relaciji Pleso - centar grada. Građani mogu doći na Trg Svetog Marka isključivo pješice Strossmayerovim šetalištem ili Radićevom ulicom.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • predsjednik03 17.02.2010.

    dobru malu ima...

  • Webeto 17.02.2010.

    Kaj mu ne valja Estare Culto?

  • TNT 1 17.02.2010.

    jeli izbacio ono : TAKO MI POMOGAO BOG!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare