To je to što me zanima!

Josipović: Ratna odšteta se ne rješava tužbama za genocid

Predsjednik Josipović je za srpski tjednik kazao kako Hrvatska ne namjerava kočiti Srbiju na putu prema Europskoj uniji zbog otvorenog graničnog pitanja na Dunavu
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović kazao je za beogradski tjednik 'Nin' da su odnosi između Hrvatske i Srbije vidljivo bolji nego što su bili prije dvije ili više godina. No dodao je kako između dvije zemlje još ima otvorenih pitanja. 

Upitan ima li na obje strane dovoljno političke volje da se zatvore pitanja poput ratne odštete, uzajamnih tužbi za genocid i suđenja za ratne zločine pred matičnim sudovima, predsjednik je kazao kako su to, zajedno s rješavanjem sudbine nestalih osoba, najvažnija pitanja.

- Pitanje tužbi za genocid se, po mojemu sudu, precjenjuje kad je riječ o politici. Javnost je u obje zemlje vrlo osjetljiva na to pitanje, pa time i politika - rekao je Josipović. 

Ratna se odšteta, kako je objasnio, ne može riješiti tužbama za genocid. Predsjednik je kazao kako Hrvatska neće kočiti Srbiju na putu prema EU zbog otvorenog graničnog pitanja na Dunavu. 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • IvanKrobot 15.03.2012.

    Jopi, vrati se Tadiću po gaće!!!

  • El Loco 15.03.2012.

    Nikakvog genocida u hrvatskoj od strane Srba nije bilo.

  • El Loco 15.03.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 4 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare