To je to što me zanima!

Josipović: Sjećamo se možda najvažnijih dana naše povijesti

Na Kninskoj tvrđavi okupili su se zapovjednici iz Domovinskog rata, branitelji koje su pozdravili u kratkim obraćanjima predsjednik, premijer i potpredsjednik Sabora
Vidi originalni članak

U povodu obilježavanja Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja predsjednik Ivo Josipović organizirao je na kninskoj tvrđavi svečani prijem za ratne zapovjednike i sudionike vojno redarstvene operacije Oluja.

Predsjedniku, braniteljima i vojnicima na prijemu su se pridružili i potpredsjednik Sabora Josip Leko te premijer Zoran Milanović s ministrima Antom Kotromanovićem, Predragom Matićem i Rankom Ostojićem.

- Kao vrhovni zapovjednik sam impresioniran činjenicom da sam ovdje s onima kojima zapovijedam po Ustavu i s onima koji su veliki junaci i pobjednici jednog rata. Vi ste u ratu bili vojnici, heroji, pobjednici. Danas nakon toliko godina neki od vas su ostali vojnici, neki su policajci, neki ministri, učitelji, novinari, neki umirovljenici. Bavite se različitim zanimanjima, ali imate jednu zajedničku karakteristiku - bezrezervno volite ovu našu domovinu, prelijepu Hrvatsku. Danas i sutra, kada se sjećamo možda najvažnijih dana naše novije povijesti, pobjede u Oluji, želim izraziti poštovanje vašem djelu, onome što ste učinili za vrijeme rata, te vam želim kazati koliko sam zadovoljan, ponosan i sretan što sam ovdje s vama - rekao je Josipović u obraćanju vojnicima i braniteljima.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • dado790 06.08.2012.

    Ivo Yusipović i Predrag Matić nisu dostojni da posječuju Kninsku tvrđavu

  • ZMIJA1 05.08.2012.

    da, to je najvažniji dan naše povijesti, dan kada smo vratili naše područje koje je bilo okupirano od pobunjenih srba i jugočetničke vojske

  • Ludomore 05.08.2012.

    Gov*no od ovce i na njoj zvonce.to si ivo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare